Η Μελίνα Ταπραντζή και η Wise Greece

Άπλετος ήλιος, ζεστοί άνθρωποι, γέλια και αγκαλιές γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι, γεμάτο με καλούδια της μεσογειακής διατροφής! Χρυσαφένιο ελαιόλαδο και κρασί, που τρέλαινε ακόμα και θεούς… Αυτός είναι ο πλούτος της Ελλάδας!

Πώς θα ήταν όμως τα πράγματα, αν οι καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο αγκάλιαζαν τα ελληνικά προϊόντα; Αν μέσα από τις πωλήσεις τους, εξασφαλίζαμε τη διατροφή των αστέγων και στηρίζαμε Ιδρύματα ή Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που βοηθούν παιδιά και ηλικιωμένους;

Αν μέσα από μία οργανωμένη προσπάθεια, αναδεικνύαμε τα οφέλη της ελληνικής διατροφής και επιτελούσαμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη; 


H μη κερδοσκοπική Κίνηση προώθησης των ελληνικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, που τα κέρδη από τις πωλήσεις τους τα διαθέτει σε άστεγους και παιδιά, ακούει στο όνομα Wise Greece. Η πρόεδρος αυτής της κίνησης Μελίνα Ταπραντζή, μιλάει για το πως γεννήθηκε η ιδέα και πως εξελίσσεται σήμερα.

melina-taprantzi-wise greece

Πες μας λίγα λόγια για την Wise Greece. Η Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση, που προωθεί τα ελληνικά προϊόντα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ χρησιμοποιεί τα κέρδη από τις πωλήσεις τους, για να αγοράσει τρόφιμα και να τα διαθέσει σε άστεγους και παιδιά, που έχουν πραγματική ανάγκη στις ημέρες μας. Έτσι, ο σκοπός είναι διπλός! Από τη μία πλευρά, ενισχύονται οι πωλήσεις των Ελλήνων παραγωγών, προωθώντας παράλληλα τις αξίες της ελληνικής διατροφής σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα επιτελείται ένα σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού εξασφαλίζουμε το πιο βασικό αγαθό για τους συνανθρώπους μας…  τη διατροφή!

  Ποια είναι τα προϊόντα που συμμετέχουν στην Κίνηση Wise Greece; Περισσότερα από 250 ελληνικά προϊόντα συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην Κίνηση Wise Greece! Από σπιτικές μαρμελάδες και μέλι, μέχρι ζυμαρικά, βότανα, κρασιά και ελαιόλαδα… Προϊόντα με άλλα λόγια, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην καθημερινή μας μαγειρική! Έτσι, μπορούμε να καταναλώνουμε ποιοτικά ελληνικά προϊόντα και να βοηθάμε παράλληλα την προσπάθεια της Wise Greece. Το σημαντικό βέβαια είναι, ότι “πίσω” από κάθε προϊόν, κρύβεται ένας παραγωγός, που βάζει την τέχνη και το μεράκι του, που δίνει σημασία στον σχεδιασμό και την ποιότητα του προϊόντος… που είναι υπερήφανος για τη συμμετοχή του στην Κίνηση Wise Greece!

wise-greece-didee agora 2 elaias topos melion

Πως γεννήθηκε η ιδέα; Όλα ξεκίνησαν από μία απλή σκέψη… ήρθε η εποχή να ξεφύγουμε από μία κλασική νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει. Οι Έλληνες γέννησαν την έννοια του “φιλότιμου”, άρα δεν μπορεί να έχουμε φτάσει στο σημείο να νοιαζόμαστε μόνο για τον εαυτό μας! Οι νέες γενιές κάνουν σημαντικά βήματα προς αυτή την αλλαγή… προς μία “σοφή Ελλάδα”, μία Ελλάδα που δημιουργεί αντί να ακολουθεί, που εμπνέει αντί να εμπνέεται, που “δίνει” αντί να “παίρνει”. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της Wise Greece! Για να γίνει μία μεγάλη αγκαλιά και να παρέχει βασικά τρόφιμα σε εκείνους που τα χρειάζονται, που δυστυχώς στις ημέρες μας πολλαπλασιάζονται. Για να αναδείξει τις αξιόλογες ελληνικές προσπάθειες, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας. Για να μυήσει τους καταναλωτές παγκοσμίως στις αξίες της υγιεινής ελληνικής διατροφής, ώστε να γίνουν πρεσβευτές της προσπάθειάς μας. Αυτή ήταν η ιδέα μίας ομάδας νέων ανθρώπων, περίπου πριν 6 μήνες, και σήμερα η Wise Greece έχει πάρει σάρκα και οστά, ενώ έχει ήδη αποδώσει αρκετά τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες!

Που και πως αποδίδονται τα κέρδη; Όλα τα κέρδη της Wise Greece, μετατρέπονται σε τρόφιμα και διατίθενται σε Ιδρύματα και Οργανισμούς, που υποστηρίζουν άστεγους, παιδιά και ηλικιωμένους. Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι η Wise Greece δεν αποδίδει ποτέ χρήματα, παρά μόνο τρόφιμα σε ομάδες ανθρώπων ή ακόμα και ιδιώτες, που αποδεδειγμένα τα χρειάζονται. Έτσι, ενημερωνόμαστε τακτικά για την εκάστοτε ζήτηση και την καλύπτουμε άμεσα, παραδίδοντας τρόφιμα πρώτης ανάγκης.

Μπορεί κάποιος αν θέλει να γίνει μέλος; Η Wise Greece είναι μία Κίνηση ενεργή και διαδραστική! Άρα, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα! Μπορεί όποιος θέλει να γίνει μέλος της Wise Greece και να παραλάβει την ειδική κάρτα, να συμμετέχει στις αποδόσεις τροφίμων και τις εκδηλώσεις, να προτείνει αξιόλογους παραγωγούς ή σημεία πώλησης, να υποδείξει ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να μας δώσει ιδέες για να κάνουμε την Κίνηση πιο δυνατή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσει μαζί μας!

Εκτός από τους πολίτες, οι εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν; Φυσικά! Αν πρόκειται για καταστήματα, μπορούν να γίνουν σημεία πώλησης και Επίσημοι Υποστηρικτές της Κίνησης Wise Greece. Αν πρόκειται για εταιρείες, μπορούν να επιλέξουν εταιρικά καλάθια δώρου Wise Greece και να βοηθήσουν τον σκοπό μας. Οι εταιρείες επίσης, μπορούν να οργανώσουν γευστικές δοκιμές με προϊόντα Wise Greece και να ενημερώσουν τους υπαλλήλους για την Κίνηση.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
06 DECAarchitecture RING HOUSE Gallery 1920x1437
Το Ring House του studio DECA Architecture «αγκαλιάζει» το άγριο τοπίο της Ν. Κρήτης