Quantcast

Η Μαίρη και η Σαλούφα

Μετά από ποστ για φόβους και ανησυχίες, στιγμές ευτυχίας αλλά και κύκλους που έκλεισαν… το Mary and Me δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο και γράφει για όλα αυτά που θέλουμε να ρωτήσουμε αλλά δεν υπάρχουν λέξεις ή που τα έχουμε ήδη ρωτήσει και η στρουμπουλή ντροπή ζει ακόμα κάτω από την πρώτη στοιβάδα κυττάρων του δέρματος μας ή που μάθαμε να ζούμε με αυτά γιατί έτσι μας είπαν. Ζω χρόνια με την απορία γιατί η μέδουσα aka τσούχτρα λέγεται και σαλούφα. Η αποκάλυψη ότι η σαλούφα δεν είναι είδος σφουγγαριού που βγαίνει από τα καταγάλανα νερά της Καλύμνου, συντάραξε συθέμελα τον κόσμο μου. Επίσης το ‘’ ‘Ισα μωρή σαλούφα…’’  είναι ένα από τα πιο αστεία πράγματα που έχω ακούσει στη ζωή μου και κρίμα για το συμπαθέστατο ζώο που έγινε βρισιά.

Και εξηγούμε…

·      Για ποιο λόγο όταν οι μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης ξεψυχούν σιγά σιγά, αντί να τις αλλάξουμε όμορφα και ωραία, χτυπάμε το τηλεκοντρόλ στο πόδι, στο χέρι ή και στο τραπέζι και προσπαθούμε μάταια να αλλάξουμε κανάλι; Υπάρχει περίπτωση οι μπαταρίες να φορτιστούν από το χτύπημα στο μπούτι μας; Φίλοι το τηλεκοντρόλ δεν είναι το λυχνάρι του Αλαντίν, χτύπα, τρίβε, χάιδευε, αν δεν μπει καινούργιο σώμα μέσα δεν θα αλλάξει το καναλάκι. Η αφόρτιστη μπαταρία είναι η μάστιγα της εποχής μας.

 

·      Η πληγή της κάθε ταβέρνας είναι το μαρούλι. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πριν πολλά πολλά πολλά χρόνια, σε ένα γαλαξία μακρινό, κάποιο Ουρκ/σέφ/μιξόλοτζιστ είπε ‘’ Ώρα να ξεχάσετε ότι ξέρατε για το σερβίρισμα της μπριζόλας. Δυο μικρές μαραγγιασμένες λωρίδες μαρουλιού, τοποθετημένες εκεί που κάνει κούρμπα το κόκκαλο του ξεροψημένου κρέατος, θα είναι για πάντα τοποθετημένες στο πιάτο σας. Επιμελώς ατημέλητες!’’. Η κατάρα του Ουρκ έπιασε και το μικρό στεναχωρημένο μαρούλι, που προφανώς είναι πάντα το ίδιο διότι μεταφέρετε από πιάτο σε πιάτο, είναι το μυστικό της επιτυχίας της ελληνικής ταβέρνας.

 

·      Υπάρχει ένας άνθρωπος εκεί έξω που πιστεύει ότι το Καρπενήσι είναι νησί. Ακόμα και σήμερα που ξέρει την αλήθεια, μέσα του νομίζει ότι το Καρπενήσι είναι μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας. Αυτός ο άνθρωπος έδωσε άλλη πνοή στην καθημερινότητα μου, όταν μια μέρα με ρώτησε ‘’ Έχεις αναρωτηθεί που πάει όλο το σουσάμι από τα κουλούρια; ‘’. Ησυχία. Και αλήθεια ρε παιδιά… που πάει; πόσο σουσάμι να φάνε τα περιστέρια και τελικά πόσα περιστέρια υπάρχουν στην Ελλάδα; πόσα παστέλια να φτιαχτούν και πόσο ταχίνι να καταναλώσει ένας άνθρωπος; Μιλάμε για ανεξέλεγκτη παραγωγή σουσαμιού. Βάλτε άνω τελεία γιατί θα επιστρέψουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ.

 

·      Ο Τόλης Βοσκόπουλος είναι ο πρώτος άνθρωπος που δημιούργησε το hashtag #diplis. Πρωτοπόρος για άλλη μια φορά δίχασε ένα ολόκληρο έθνος με όπλο του ένα τραγούδι. Φιλοσοφικές συζητήσεις και άλλα για ένα στίχο που ακόμα οι μισοί Έλληνες δεν ξέρουν την  πραγματική αλήθεια. Τι σκεφτόσουν Τόλη; Τελικά είναι ‘’το φεγγάρι πάνω Θεέ μου; ή το φεγγάρι πάνωθε μου;’’ Το φεγγάρι είναι από πάνω σου ή ο Θεός κρατάει το φεγγάρι Τόλη; Ήθελες απλά να ευχαριστήσεις τον Θεό για το φεγγάρι που είναι ψηλά στον σκοτεινό ουρανό ή απλά παίζεις με τις λέξεις πάνωθε/κάτωθε; Ποιο είναι το σωστό και γιατί η Ζωή Λάσκαρη που το χόρεψε με τόσο χάρη, δεν σε ρώτησε ποτέ Τόλη; Επίσης και κάτι άσχετο που πάντα ήθελα να σε ρωτήσω. Όταν σε συνέντευξη σου στον Νίκο Χαζτηνικολάου είπες :”Όταν τους ζήτησα την ανάγκη τους δεν μου την έδωσε κανείς”.. τι εννοούσες;

 

Όπως καταλάβατε αυτό το ποστ δεν τελείωσε εδώ, δεν θα τελειώσει ποτέ… μικρή προσευχή θα κάνω να μου στείλετε όλο τον καμένα ιστό του εγκεφάλου σας ώστε να καταφέρουμε μια μέρα όλοι μαζί να ζήσουμε σε έναν κόσμο ξεκάθαρο χωρίς δεύτερα αναγνώσματα , αναλήθειες και αυτοτρολαρίσματα.

Fun Fact: όταν ήμουν μικρή και οι γονείς μου με πήγαιναν για μπριζόλα, η μητέρα μου πάντα έλεγε ‘’ ξύρισε την παιδί μου, με τα δοντάκια σου’’. Τρέχα γύρευε! Ελληνίδα μάνα, ένα ατελείωτο case study.

 

More Stories
https hypebeast.com image 2022 09 ronan mckenzie acne studios fall winter 2022 denim project home exhibition london uk barbados 0 1
Acne studios x Ronan McKenzie: H συνεργασία και η denim συλλογή F/W22