Mary and What they call Closure

Σκέφτομαι και γράφω. Θέμα: τελείες. Πρώτη διδάξασα : Rachel 

Υπάρχει ένα μόνο πράγμα που αγάπω περισσότερο από τη μαγιονέζα και αυτό είναι οι τελείες. Τα κλεισίματα. Όταν ο κύκλος ενώνει. Όταν έρχεται η στιγμή που θα πεις ‘’ όλα εδώ γυρνάνε’’. Και παραδεχτείτε το, το έχετε πει πολλές φορές. Συγκεκριμένα πάει πάντα σετ με την αγαπημένη πρόταση ‘’ πότε θα πεθάνω δεν ξέρω;! ‘’

Οι τελείες ποικίλουν. Μπορεί να είναι επαγγελματικές, σίγουρα ερωτικές και καμιά φορά φιλικές. Αλλά είναι τελείες. Όταν έρχεται η ώρα τους, ξέρεις ότι είσαι ζεν. Ξέρεις πως έκανες ότι μπορούσες, όπως έπρεπε και απλά κάποια στιγμή βαρέθηκες και σταμάτησες να προσπαθείς αλλά είσαι κουλ με αυτό, έχεις γιατρευτεί. Σε αυτό το κομβικό σημείο, έρχεται το κλείσιμο. Η στιγμή που το καύκαλο θα φύγει από την πληγή και από κάτω θα έχεις νέο δέρμα.

*** Συνταγή για τη σωστή Τελεία 

·  1,5 πακέτο ιστορίες φίλων

·  125 γρ. προσωπικά βιώματα

·  2 κεσεδάκια υπερβολή για τη νοστιμάδα

·  1 κουτί αποφασιστικότητα

·  1 ζουμερή παπάγια

*** σερβίρεται σε περιτύλιγμα JohnJohn 

 

Mary&whatTheyCallClosure

 

Επαγγελματικά: Η τελεία ‘’η ψηλοκρεμαστή ‘’

Είσαι σε μια επιχείρηση και έχεις δώσει τη ζωή σου. Αγαπάς τη δουλειά και τη δουλειά σου ακόμα περισσότερο. Λες συνέχεια ναι. Σε όλα. Αποφασίζεις να αναλάβεις και άλλα πόστα, κουράζεσαι όλο και και πιο πολύ αλλά σκέφτεσαι ‘’ αν δεν τα κάνω τώρα, πότε;’’. Το περιβάλλον σε κουράζει, γιατί εξωτερικά φαίνεται φιλικό αλλά από μέσα είναι σάπιο. Το ανέχεσαι ακόμα και όταν νιώθεις αδικία. Κάνεις θετικές σκέψεις, πως όλα θα πάνε καλά, κάνεις όνειρα για το πως θέλεις να εξελιχθείς και κάπου εκεί η επιχείρηση σου βάζει εμπόδιο. Σταματά να πληρώνει για πολλούς μήνες. Κάνεις υπομονή αν και απλήρωτη και συνεχίζεις να λες ναι και σε εξωτερικές δουλειές ακόμα κι όταν χτυπάει το λαμπάκι βενζίνης σαν μανιασμένο. Νιώθεις εκμετάλλευση, θυμό, κούραση αλλά και που να βρεις αλλού δουλειά. Και περιμένεις χωρίς όμως να μειώνεται ούτε στο ελάχιστο η απόδοση σου. Ένας άνθρωπος που σε βλέπει να ταλαιπωρείσαι σου προτείνει μια εξωτερική δουλειά, για κάποια έξτρα χρήματα και αναθαρρείς τόσο πολύ. Εκεί που πηγαίνουν όλα σκατά βλέπεις φως, μη φανταστείς…φως μεγέθους φακού. Και επειδή δεν γίνεται κάποια στιγμή να μην ανταμειφθείς, έλεος…χτυπάει το τηλέφωνο και σου κάνουν μια πρόταση που πάντα περίμενες. Η επιχείρηση που δουλεύεις σου φέρεται δεν το βλέπει με καλό μάτι και στην προσπάθεια να διαπραγματευθείς  βρίσκεσαι Σεπτέμβρη μήνα και για 6 μήνες στο κενό προσπαθώντας να ανακάμψεις και ξεχάσεις την κατάσταση την οποία βίωσες. Υποτίθεται ότι το ξεπέρασες, αφού έκλαψες γοερά. Η αλήθεια είναι ότι  χάρη σου έκαναν αλλά αυτό το κατάλαβες πολύ αργότερα. Μερικές  φορές είναι πολύ δύσκολο να πεις όχι στην όποια ασφάλεια νομίζεις ότι έχεις και να ξαναρωτήσεις τον εαυτό σου τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις πραγματικά. Το πιο δύσκολο είναι να το ανακαλύψεις και να το κυνηγήσεις, να θυμηθείς πως είναι να προσπαθείς γι’αυτά που κάποτε φαντασιώθηκες ότι θα είσαι στο μέλλον. Κάπου εκεί  έρχεται η τελεία, η ψηλοκρεμαστή. Η ψηλοκρεμαστή μεταβίβαση  τελείας που εκτελείται παράλληλα  προς το αντίπαλο τέρμα, μπαίνει με τον εξής τρόπο… ξυπνάς τον εαυτό σου με δυο χαστούκια, πιστεύεις ξανά στις ικανότητες σου, ψάχνεσαι χωρίς φόβο αλλά με πάθος και καταφέρνεις να φέρεις τα πράγματα εκεί που ακριβώς ήθελες. Μετά, το κάρμα, η μοιρά ή ο πελαργός, πες το όπως θες, σου φέρει και ένα τηλεφώνημα που θα σε λυτρώσει. Γαλήνη.

 

Ερωτκά: Η τελεία ‘’Η ηδονική’’

Εμ. Αγάπησες. Ή τουλάχιστον νόμιζες. Σίγουρα τον ερωτεύτηκες παράφορα και εκείνη τη δεδομένη στιγμή πίστευες ότι δεν πρόκειται να νιώσεις έτσι για κανέναν. Εμ. Ήσουν και 24. Υπέροχη ηλικία. Έτρεχες ανέμελη σε ένα φεστιβάλ με την τεκίλα στο χέρι, όταν εκεί που χόρευες και γέλαγες, μια φίλη, σου σύστησε ένα πανέμορφο παιδί. Κυπαρίσσι. Ανάσα μηδέν. Δεν θα μάθεις ποτέ γιατί σε απέρριψε ενώ έδειχνε να σε γουστάρει όσο εσύ. Υπήρχε άρρωστη σεξουαλική έλξη αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Υπήρχαν όμως χίλια δυο προβλήματα. Ένταση, διαφωνία, ειρωνεία, νεύρα, επίδειξη δύναμης, σνομπίστικη συμπεριφορά, θυμός. Χωρίς λόγο, απλά για να την πει ο ένας στον άλλο. Ο μόνος άνθρωπος τον οποίο ήθελες να σπάσεις στο ξύλο, σε έβγαζε εκτός εαυτού και ταυτόχρονα μαζί κάνατε όλα αυτά που δεν γράφονται. Το όνομα του απαγορευτικό για τα χρόνια που πέρασαν και πάντα υπήρχε μούδιασμα όταν έπεφτε στον δρόμο σου. Η σκέψη του αυτόματα σε πλήγωνε και σε τυχαίες συναντήσεις προσπαθούσες να φερθείς ψύχραιμα. Πάλι καλά να λέμε, ωρίμασες και εσύ και αυτός  και λόγω κοινής παρέας μάθατε να είστε κουλ ο ένας μπροστά στον άλλον. Τον αγαπάς πολύ, μέσα του το ξέρει, γιατί κάποτε σε έκανε να νιώθεις ζωντανή. Αδρεναλίνη. Η τελεία η ηδονική, μπαίνει όταν μετά από 6 χρόνια, δεν ένιωσες φόβο όταν τον είδες καταλάθος σε ένα μπαρ μόνο του, πήγες του μίλησες, έκατσες και ήπιατε μια μπύρα μαζί. Κλείσιμο κύκλου. Μόνο αγάπη. Εκτίμηση. Ηδονή.

 

Φιλικά : Η τελεία ‘’ η τυπική ’’

Έξαλλη. Απενεχοποίηση τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις παρέα με άτομα επειδή μεγαλώσατε μαζί. Δεν σημαίνει ότι επειδή περάσατε μια εφηβεία ή φοιτητικά χρόνια ή οτιδήποτε άλλο, ότι θα συνεχίσεις να κάνεις παρέα μαζί τους από οίκτο, εφόσον έχεις καταλάβει ότι μεγαλώσατε και εξελιχθήκατε σε δυο διαφορετικούς χαρακτήρες. Ως πότε θα έχεις τοξικές σχέσεις στη ζωή σου; απλά προχώρα. Η ανθρωπιά δεν φεύγει αλλά τα κολλητιλίκια ας τελειώσουν εδώ. Το σκληρό είναι να παρακολουθείς από μια γωνία, σαν τον ανώμαλο με την καπαρντίνα, τον παντοτινό σου φίλο/η, να μετατρέπεται σε ένα άλλο πλάσμα. Σε κάτι περίεργο που δεν μπορείς να τοποθετήσεις πουθενά. Όπως σε εκείνο το θρίλερ τη ‘’Μυγα’’, που στο τέλος μύγα, άνθρωπος και τηλεφωνικός θάλαμος συγχωνεύτηκαν σε ένα δεινόσαυρο σκουληκαντέρα με puppy eyes. Ε στα λόγια μου έρχεσαι, το μόνο που σου θυμίζει ότι ο άνθρωπος που ήξερες υπάρχει ακόμα είναι τα μάτια του. Φυσικά και έχεις προσπαθήσει πολλές φορές, να μιλήσεις, να βοηθήσεις, να εξηγήσεις, να δεις τι έγινε και χάθηκε η στενή σχέση αλλά κάπου εκεί ο φίλος αποφάσισε ότι πλέον η δόξα, η δουλειά και το κοινωνικό status είναι το μόνο πράγμα που πρέπει  να διεκδικείς, αδιαφορώντας για αρχή για ότι σου συμβαίνει και στο τέλος πατώντας και πάνω σου με χάρη, μπρίο, σκέρτσο και φινέτσα χωρίς μισή τύψη. Όχι φίλε μου. Διότι και οι φιλικές σχέσεις σαν γκομενικές είναι. Πρέπει να διεκδικείς τους ανθρώπους που διάλεξες δίπλα σου. Τώρα υπάρχει χώρος για εσένα εκεί που μπαίνουν οι απλοί γνωστοί που λες και μια μαλακία παραπάνω. Τελεία η τυπική με αγάπη από μένα για σένα.

 

More Stories
sidecar cocktail 1 1
H συνταγή του Sidecar cocktail βάση της Αγγλικανικής σχολής