Mary and The Lovers that Never Were

Charles Dickens said : “A wonderful fact to reflect upon, that every human creature is constituted to be that profound secret and mystery to every other.”

Πάντα πίστευα στις ενέργειες των ανθρώπων. Συνήθως η πρώτη εντύπωση δεν πέφτει ποτέ έξω γιατί ακόμα και αν αλλάξεις γνώμη για κάποιον, στο τέλος γυρνάς στην πρώτη σου σκέψη. Κάπως έτσι νομίζω γίνεται και με τους έρωτες. Υπάρχει μια μαγική έλξη, αύρα, ενέργεια που σε μαγνητίζει τόσο δυνατά όπως τα μικρά πετούμενα, η λάμπα στην αυλή του εξοχικού σου. Αυτή η λάμπα είναι τόσο ζεστή και όλα αυτά τα μικρά έντομα απλά θέλουν να ακουμπήσουν την κοιλίτσα τους και να αφήσουν τη θερμότητα να τα ναρκώσει. Όπως ακριβώς είμαστε όλοι όταν δηλώνουμε ερωτευμένοι. Ναρκωμένοι. Και στο τέλος με καμένα φτερά.

Αποφάσισα να σας πω μια ιστορία… αληθινή.  Στα 14 της χρόνια η Amy είδε ένα αγόρι και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν ‘’ έχει το πιο όμορφο πρόσωπο που έχω δει στη ζωή μου’’. Κάτι επάνω του την έκανε να τον σκέφτεται συνέχεια…η ενέργεια του της τηγάνιζε το μυαλό. Τα χρόνια περνούσαν και τα δυο παιδιά είχαν μια πολύ όμορφη και κουλ φιλική σχέση.  Έφυγαν από την χώρα τους, μάζεψαν εμπειρίες, άλλαξαν δουλειές, γνώρισαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους αλλά η Amy ποτέ δεν ξέχασε τον πιο όμορφο άνθρωπο του κόσμου. Υποσυνείδητα ζούσε τη ζωή της με το δικό του πρόγραμμα. Αυτός άλλαζε χώρες με τη δουλειά του και αυτή πήγαινε όλο και πιο κοντά, σε γειτονικές από αυτόν χώρες απλά για να τον νιώθει. Απλά γιατί περίμενε μια πρόσκληση για να τα τινάξει όλα στον αέρα.  Αυτός μόνος. Αυτός με τον τρόπο του την καλούσε καθημερινά. Αυτή παντρεμένη με ένα κοριτσάκι. Ο άντρας της είναι ο καλύτερος της φίλος. Με αυτόν κάνει πολύ όμορφες συζητήσεις, τον λατρεύει και μαζί του μεγαλώνει με αξιοπρέπεια ένα παιδί αλλά…ποτέ δεν μπήκε κάτω από το δέρμα της. Δεν ντρέπεται να το πει και μπροστά του. Ίσως λίγο άδικο για αυτόν  αλλά η ίδια δεν μπορούσε να το κρύβει άλλο. Δική του επιλογή που μένει ακόμα μαζί της. Τα τελευταία τρια χρόνια είχε χάσει επαφή με το παιδί που δεν ξέχασε ποτέ. Έμαθε από μια κοινή φίλη ότι  διαγνώσθηκε με καρκίνο, επιθετικό και τον έχουν στην ακτινοβολία. Δεν επιτρέπουν κανεναν να τον δει. Δεν ξέρει καν αν θα τον ξαναδει έστω για μια φορά. Και γιατί τόσα χρόνια ενώ μέσα της ζούσε δίπλα του, δεν πήγε ποτέ να τον βρει και να του μιλήσει αλλά αποφάσισε να τα κάνει όλα αντίθετα; Ακόμα και μετά από αυτό το νέο φοβάται να τον πλησιάσει, γιατί προφανώς φοβάται τον εαυτό της.

Σοκαρισμένη κοιτούσα αυτή την υπέροχη 50χρονη γυναίκα που το πρόσωπο της έλαμπε όταν μιλούσε για αυτόν, ενώ αναρωτιόμουν τι την έκανε να μιλήσει σε μια άγνωστη σε ένα ξένο σπίτι σε ένα τραπέζι που βρεθήκαμε και οι δυο καταλάθος.

Τελικά δεν θα αποφασίσω ποτέ αν στον έρωτα πάμε με το συναίσθημα ή τη λογική. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα τη λογική γιατί θα με γλίτωνε από δάκρυα, συζητήσεις και παραφουσκωμένους λογαριασμούς κινητών… θα με γλίτωνε από βασανιστικές ώρες, ανελέητες αναλύσεις και καρδιαγγειακό πόνο. Πως μπορείς να κρατήσεις μέσα σου όλα αυτά τα χρόνια έναν ανεκπλήρωτο έρωτα; Ποιοι είμαστε όταν ερωτευόμαστε και πως προκύπτουν οι σωστές αποφάσεις αν υπάρχουν; Φυσικά η πιο εύκολη απάντηση να δώσεις σε κάποιον είναι ‘’ Ζήστο και όπου πάει’’, αλλά το αντέχεις; και τελικά όταν δεν διαλέγεις να το ζήσεις, πως προχωράς σε μια ‘’ φυσιολογική ζωή’’ ξέροντας ότι πάντα θα θέλεις κάτι άλλο, το αντέχεις ;

Μετά από ώριμη σκέψη, κατέληξα στο εξής… Fuck it! Δεν μπορεις να προγραμματίσεις τίποτα απλά να το αφήσεις ελεύθερο. Τότε θα ξέρεις, τότε θα μάθεις, τότε θα ζήσεις.

 

If I’m lucky, you will tell me that you care
That we’ll never be apart

If I’m lucky, this will be no light affair
It’s forever
From the start

If I’m lucky, there’ll be moonbeams
all around, shining, bright as day

You will hold my hand and you’ll understand
all I cannot seem to say…

 

If I am lucky, there will be a time an’ place
You will kiss me, we’ll embrace in that moment
Every wishful dream i ever knew will come true

If I’m lucky, I will go through the years with you

 

 

More Stories
a224b1ca c653 473c b7e6 182716ecfdc5 1
Το ανανεωμένο “My Oh My Espresso” στο Cremorne της Μελβούρνης