Quantcast

Αντίνοος Αλμπάνης

Interview Konstantinos Danos | Photography Ioanna Chatziandreou

 


O Aντίνοος Αλμπάνης φωτογραφήθηκε κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού καφέ, μιλώντας για το τώρα του, την καθημερινότητά του και τις στιγμές που νιώθει ελεύθερος…


antinoos-albanis-didee.gr-13

antinoos-albanis-didee.gr-4

antinoos-albanis-didee.gr-7

antinoos-albanis-didee.gr-9

Περίγραψέ μου συνοπτικά την καθημερινότητα σου αυτή την περίοδο…
Έχει μόλις τελειώσει η δεύτερη θεατρική περίοδος της χρονιάς και βρίσκομαι στον ευρωπαϊκό βορρά για ξεκούραση. Κάνω βόλτες, διαβάζω το κείμενο της επόμενης μου δουλειάς, γνωρίζω νέους ανθρώπους και γεμίζω το κεφάλι μου με καινούργιες εικόνες.

Τι είναι αυτό που σε γοητεύει στη δουλειά σου;
Το γεγονός ότι κάθε δουλειά που ξεκινάει είναι ένα ταξίδι με άγνωστους συνεπιβάτες και άγνωστο προορισμό. Είναι συναρπαστικό να συνωμοτείς σιωπηλά με ανθρώπους που δε γνωρίζεις. Να δείχνεις απόλυτη εμπιστοσύνη χωρίς να σκέφτεσαι την εικόνα σου. Να χαρίζεις το χρόνο σου, τη σκέψη και το ταλέντο σου για να δημιουργήσεις και μετά να προσφέρεις.

Ποια συνεργασία σου έχεις ξεχωρίσει;
Είναι πάντα δύσκολες αυτού του είδους οι ερωτήσεις. Κάθε δουλειά είναι ξεχωριστή. Ακόμα κι αν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές το κέρδος που έχεις είναι ανεκτίμητο. Παρ’ολα αυτά, πάντα θα έχω στην καρδιά μου τα “Άγρια Παιδιά”, το σήριαλ που κάναμε για το Mega καθώς με έφερε κοντά με ανθρώπους που μέχρι και σήμερα θεωρώ οικογένεια μου.

Με ποια άλλη μορφή τέχνης θα μπορούσες να ασχοληθείς;
Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με το δημιουργικό κομμάτι της διαφήμισης. Και ναι. Για μένα η διαφήμιση είναι τέχνη. Θα ήθελα πολύ να φτιάχνω ιστορίες που θα καθιστούσαν ένα προϊόν αρκετά δελεαστικό. Να μπορώ δηλαδή να παίρνω μια πρώτη ύλη και να φωτίζω τα καλύτερα της στοιχεία.

Τι είναι αυτό που σου προσφέρει η Ελλάδα και τι σου στερεί;
Δε νιώθω έρμαιο καμιάς χώρας και καμιάς κυβέρνησης. Είμαι κύριος του εαυτού μου και υπεύθυνος για τις επιλογές μου και τις πράξεις μου. Ζω σε μια χώρα με εξαιρετικό κλίμα εξαιρετικό φαγητό και εικόνες που δε βρίσκεις σε άλλους τόπους. Αν ένιωθα πως η χώρα μου μου στερεί το οτιδήποτε θα όφειλα να την εγκαταλείψω. Αλλά μην ξεχνάμε πως είναι πάντα πιο εύκολο να ζητάς και δυσκολότερο να προσφέρεις.

Το τώρα σου είναι αυτό που ονειρευόσουν;
Δεν έκανα ποτέ όνειρα και ούτε έκανα μακροπρόθεσμα σχέδια. Ήθελα πάντα να ζω το τώρα, το σήμερα. Κάθε βήμα για μένα είναι και μια καινούργια έκπληξη. Ένα ξεκίνημα. Αφήνομαι να παρασυρθώ από τις καταστάσεις και να τις γευτώ όπως έρχονται. Ίσως είναι μια άμυνα που έχω αναπτύξει για να μην απογοητεύομαι που τελικά με βολεύει. Το μόνο που επιθυμούσα και επιθυμώ είναι να έχω την υγεία μου και να μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια. Όλα τα άλλα είναι απλώς πολυτέλειες.

Πότε νιώθεις ελεύθερος;
Τα καλοκαίρια. Στη θάλασσα. Όταν κολυμπάω. Όταν δε δουλεύω. Όταν δεν έχω υποχρεώσεις. Όταν ξέρω ότι δεν πρέπει να…

Πως εκτονώνεσαι;
Παραδόξως με τη δουλειά μου. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν βρίσκομαι στη σκηνή κατεβάζω ρολά και σκέφτομαι μόνο αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Ο χρόνος διαστέλλεται και όλα περνούν. Άγχος, αρρώστιες, ένας πόνος που έχω στη ράχη… Ναι. Το θέατρο είναι εκτόνωση. Και ψυχοθεραπεία ενίοτε αλλά αυτό δεν το λέμε παραέξω…

Ποιος είναι ο μηχανισμός επιβίωσης σου;
Νομίζω ότι η μεθοδικότητα είναι αυτή που με βοηθάει να επιβιώνω. Συγκεντρώνω όλες μου τις υποχρεώσεις, τις ιεραρχώ και στη συνέχεια προσπαθώ να φανώ συνεπής. Όλα αυτά στη δουλειά βέβαια, γιατί στη ζωή μου ο μόνος τρόπος για να επιβιώσω είναι να ξέρω ότι έχω τους δικούς μου ανθρώπους κοντά να με αγαπάνε και να τους αγαπώ, κάπου εδώ μπαίνει πιανάκι με το Stand by me, κάνω υπόκλιση και φεύγω!

antinoos-albanis-didee.gr-6

antinoos-albanis-didee.gr-3

antinoos-albanis-didee.gr-8

antinoos-albanis-didee.gr-1

antinoos-albanis-didee.gr-5

antinoos-albanis-didee.gr-2