“Κυριαρχία”: Μηχανές, μέλλον και ανθρώπινη απληστία

Είναι η «Κυριαρχία» η επιστροφή του Τζόνι Ντέπ στην ηθοποιία; Ελπίζουμε ο αγαπημένος μας ηθοποιός να έμαθε το μάθημα του από την φετινή του υποψηφιότητα για χρυσά βατόμουρα και να σταματήσει να παίζει ρόλους καρικατούρες που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε αν έχει φτάσει το τέλος για την ενδιαφέρουσα, τουλάχιστον, καριέρα του.

trans_didee

Στη ταινία που κυκλοφορεί την Κυριακή του Πάσχα ο Τζόνι Ντέπ υποδύεται έναν επιστήμονα, το Δρ Γουίλ Κάστερ, που είναι έτοιμος να φέρει την επανάσταση στη σύγχρονη επιστήμη με την δημιουργία μιας μηχανής Τεχνητής Νοημοσύνης που μπορεί να επεξεργάζεται το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης. Φυσικά οι ερευνές του τον έχουν φέρει στο στόχαστρο τόσο κυβερνητικών όσο και παρακυβερνητικών κύκλων. Όλοι και όλα θα μπλεχτούν όταν ο Κάστερ θα πέσει θύμα τρομοκρατικής ενέργειας. Η συντροφός του σε μια προσπάθεια να τον σώσει θα τον συνδέσει με τη μηχανή που ο ίδιος δημιούργησε. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Γιατί μόλις ο Κάστερ συνδεθεί με τη μηχανή θα νιώσει σαν Θεός και η ταπεινότητα δεν είναι σίγουρα ένα από τα χαρακτηριστικά του.

Η μυθολογία του ανθρώπου που θέλει να φτάσει το Θεό και φυσικά η καττάρευση του ακολούθως δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Αλλά περιμένουμε τόσο ερμηνευτικά όσο και σκηνοθετικά την Κυριαρχία να ξεχωρίσει . Άλλωστε στη καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο σταθερός συνεργάτης του Νόλαν στη φωτογραφία Γουόλι Φίστερ, υπεύθυνος για τις εντυπωσιακές εικόνες που είδαμε στο «Inception» και το «Σκοτεινό Ιππότη» , οπότε σίγουρα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πως τα κατάφερε και σκηνοθετικά. Δίπλα στον αγαπημένο Τζόνι Ντέπ, που ελπίζουμε να μην βαριέται αυτή τη φορά, συναντάμε τους Κέιτ Μάρα, Μόργκαν Φρίμαν, Ρεμπέκα Χολ, Κίλιαν Μέρφι, Πολ Μπέτανι και Κολ Χάουζερ.

Η ταινία «Κυριαρχία» κυκλοφορεί στις 20/04 από την Odeon .

More Stories
converted coach house for sale se8 8 1024x663 1
Η βιομηχανική αισθητική απογειώνει μια ιδιαίτερη κατοικία στο Deptford του Λονδίνου