Το παντοπωλείο της Ιπποκράτους

Reportage Michalis Leventogiannis | Photography Thanasis Karatzas

agrio-kritamo-didee-4

Περπατώντας στην Ιπποκράτους συναντήσαμε ένα μικρό παντοπωλείο με το όνομα  Άγριο Κρίταμο. Εκεί μας υποδέχτηκε ο κύριος Γιώργος Ραμούνδος, όπου μας μίλησε για τα προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει εκεί.

Έχοντας μόνο δύο μήνες λειτουργίας το μαγαζί έχει ήδη αποκτήσει το δικό του κοινό. Αυτά τα οποία μπορεί να βρεί κάποιος στο Άγριο κρίταμο, εκτός από κλασσικά super foods όπως ιπποφαές, κρόκο Κοζάνης, goji berries κ.α. είναι οι νοστιμότατες και ιδιαίτερες μαρμελάδες! Ιδιαίτερες γιατί υπάρχουν γεύσεις όπως φράουλα με ρούμι και καστανή ζάχαρη (daiquiri) καθώς και με καρότο, αχλάδι, ανανά και μπαχαρικά.

agrio-kritamo-didee-3

Στο Άγριο κρίταμο θα βρείτε επίσης εξαιρετικά γλυκά του κουταλιού όπως κυδώνι, σταφύλι, φράουλα και φιρίκι αλλά και σπάνιες μίξεις μπαχαρικών. Όλα τα προϊόντα είναι ελληνικής προελεύσεως, όπως και η ελληνική μπύρα από το Άργος, φρέσκια και απαστερίωτη.

Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι το συγκεκριμένο μαγαζί συνεργάζεται με τη Wise Greece, η οποία είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση όπου μέρος των χρημάτων πάνε σε άτομα που δεν έχουν τα βασικά είδη διατροφής.

agrio-kritamo-didee-6

agrio-kritamo-didee-1

agrio-kritamo-didee-7 

Ο κύριος Γιώργος είναι εκεί καθημερινά και περιμένει να σας ξεναγήσει στις πατροπαράδοτες ελληνικές γεύσεις που λίγο πολύ έχουμε αφήσει πίσω.

info
Ιπποκράτους 18, Αθήνα
τηλ. 211 2148463

More Stories
a224b1ca c653 473c b7e6 182716ecfdc5 1
Το ανανεωμένο “My Oh My Espresso” στο Cremorne της Μελβούρνης