“Αίσθηση Αμαρτίας”: Ζωές που καταρρέουν

Στη σημερινή Κίνα τέσσερις άνθρωποι ζούν σε τέσσερις επαρχίες, τέσσερις πολύ διαφορετικές ζωές. Ζωές που σιγά σιγά καταδύονται στη βία, ένα βήμα τη φορά χωρίς να το καταλαβαίνεις.

touchofsin_didee

Η νέα ταινία του Ζία Ζανγκ Κε είναι μια σπονδυλωτή ταινία τεσσάρων ιστοριών με ένα εξαιρετικό σενάριο που δίκαια βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Κανών. Ένας μεταλλωρύχος εξοργίζεται από τη διαφθορά στην περιοχή του και αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του. Ένας άντρας ανακαλύπτει τις απεριόριστες δυνατότητες που του δίνει το να έχει στη κατοχή του ένα όπλο. Μια γυναίκα που δουλεύει ρεσεψιονιστ σε ένα σπα, φτάνει στα όρια της με έναν παραπάνω από πιεστικό πελάτη. Ένας νεαρός πηγαίνει από τη μια άσχημη δουλειά στην άλλη προσπαθώντας να βρει το καλύτερο, αλλά συναντά συνέχεια το χειρότερο.

Ο Ζανγκ Κε θέλει να μας μιλήσει για την σύγχρονη Κίνα αυτή την οικονομική υπερδύναμη, που η βία την διαβρώνει μέρα με τη μέρα από μέσα. Το σενάριο του είναι εξαιρετικό, οι ερμηνείες καθηλωτικές και εσύ μένεις να παρακολουθείς την κατάβαση σε μια κόλαση. Ο καθένας από τους πρωταγωνιστές είναι ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας που έχει μια ιστορία καθόλου ξεχωριστή και αυτό τον κάνει μοναδικό. Γιατί οι μικρές εκφράσεις, οι μικρές αλλαγές πριν το μεγάλο μπαμ σου φαίνονται τόσο γνώριμες.

Είναι μια ταινία τόσο καλλιτεχνική δημιουργία όσο και μια μελέτη πάνω στην σύγχρονη Κίνα και την κοινωνία της, που είναι ένα πραγματικό πεδίο μάχης για τους μη προνομιούχους.

Η ταινία «Αίσθηση Αμαρτίας» κυκλοφορεί σήμερα στους κινηματογράφους από την Ama Films.

More Stories
ndr9502 hr 1
Αbiti in Scena: Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Valentino Garavani