Quantcast

Δέσποινα Ισοπούλου

  Interview Konstantinos Danos | Photography Ioanna Chatziandreou

 

To πρόσωπο και το όνομα της έχουν συνδεθεί με την μόδα και το στυλ. Η Δέσποινα Ισοπούλου το 2004 ξεκίνησε την συνεργασία της με την ελληνική Vogue, όπου και παρέμεινε μέχρι το φθινόπωρο του 2012. Aσχολήθηκε με πορτρέτα, editorials, still lifes, αλλά και με το site της Vogue, τα τελευταία δυο χρόνια ζωής του περιοδικού, ως Digital Editor.

Πλέον είναι freelance fashion writer και στυλίστρια και όλον αυτό τον καιρό έχει κάνει από αρχισυνταξία μέχρι creative direction και social media.

despoina-isopoulou-didee.gr-3

despoina-isopoulou-didee.gr-5

despoina-isopoulou-didee.gr-03

despoina-isopoulou-didee.gr-7

despoina-isopoulou-didee.gr-8

Δουλεύεις ως freelancer fashion writer και editor, με τι κριτήρια επιλέγεις τις δουλειές που σου προτείνονται;
Παρόλο που οι καιροί δε σου αφήνουν την πολυτέλεια να επιλέγεις τις δουλειές κάθε φορά, αισθάνομαι τυχερή γιατί μέχρι στιγμής έχω τη δυνατότητα να ασχολούμαι με πράγματα που με ενδιαφέρουν δημιουργικά και μπορούν παράλληλα να με συντηρήσουν. Βασικό κριτήριο μέσα και πάνω από όλα αυτά είναι οι καλοί συνεργάτες, να μπορείς να δουλεύεις με χαμόγελο και όχι με κόμπο στο στομάχι.

Πώς αντιλαμβάνεσαι τη μόδα;
Σίγουρα πάντως όχι ως ξερό shopping, όχι ως “it-bag”, “hot-heels”, “buy now”. Η μόδα είναι το περιτύλιγμα της ζωής μου, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γενικότερου θέματος “aesthetics”. Η αισθητική έχει τεράστιο ρόλο και είναι το φίλτρο που μου ομορφαίνει την καθημερινότητα.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;
Η μόδα, χωρίς να είναι η ίδια τέχνη (τουλάχιστον όχι συνήθως), εμπεριέχει κάμποση από αυτή. Ενθουσιάζομαι όταν ανακαλύπτω τα σημεία συνάντησης της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της αρχιτεκτονικής, της μουσικής αλλά και των μοντέρνων τεχνών με τη μόδα. Τη σχέση της με τη φωτογραφία αλλά και το πώς φέρνει στην επιφάνεια την προσωπικότητα είτε του δημιουργού είτε του αποδέκτη. Περισσότερο με ενδιαφέρει η καλλιτεχνική από την εμπορική της πλευρά και ακόμα λιγότερο με επηρεάζουν τα trends των celebrities ή το streetstyle.

Ποιο θεωρείς τo high fashion moment στη μέχρι τώρα επαγγελματική σου πορεία;
Tα fashion editorials που μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω με πολύ σημαντικούς Έλληνες φωτογράφους.

Πως ενημερώνεσαι;
Από τα ξένα περιοδικά μόδας και από sites όπως το WWD και το Vogue.fr. Γενικά προσπαθώ να διαβάζω οτιδήποτε πέφτει στα χέρια μου.

Πιστεύεις στη δύναμη των blogs;
Στην εμπορική δύναμη με την έννοια του “μαζικού” πιστεύω μια χαρά, άλλωστε το έχουν αποδείξει. Στη δύναμη του “statement” έχουμε ένα θεματάκι.

Το youstrikemyfancy είναι το δικό σου blog. Tι βλέπουμε εκεί;
Οτιδήποτε μου γυαλίσει στο μάτι! Θα δείτε αρκετή μόδα, ολίγη από backstage, αλλά και πολλές φωτογραφίες ημερολογιακού περιεχομένου με όλα αυτά που για κάποιο λόγο ξεχωρίζω, από ένα ζευγάρι παπούτσια μέχρι ένα τραγούδι και ένα πορτρέτο. Όπως λέει και το όνομα του, όλα αυτά που “strike my fancy”.

Tα επόμενα σχέδια σου;
Δεν έχω σχέδια και τα resolutions μου είναι σκέτη καταστροφή. Ας πούμε ότι μακροπρόθεσμα θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ και με την καλλιτεχνική επιμέλεια fashion shows -αν φυσικά αντέξω το άγχος. Και ότι θέλω να γίνομαι συνεχώς καλύτερη επαγγελματίας.

despoina-isopoulou-didee.gr-10-960x640

despoina-isopoulou-didee.gr-02

despoina-isopoulou-didee.gr-01

despoina-isopoulou-didee.gr-9