Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου

Interview Konstantinos Danos | Photography Ioanna Chatziandreou

 

Ξεκινώντας ως makeup artist, μέσα σε δυο χρόνια περίπου πέρασε στο training. Η Αλεξάνδρα τώρα είναι training manager Balkans της Mac Cosmetics.

Όπως μας είπε, πάνω από όλα και πρώτα από όλα, είναι make-up artist. Έτσι για το δικό της training ταξιδεύει πολύ συχνά, σε Αμερική και Ευρώπη, Παρίσι, Λονδίνο, Ρέικιαβικ, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη, Σιάτλ και Λος Άντζελες.

Τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο συμμετέχει σε fashion weeks στο Παρίσι, όπου συνεργάζεται με ιερά τέρατα του χώρου, fashion designers και make-up artists. Στο ενεργητικό της υπάρχουν backstage σε ονόματα όπως Vivienne Westwood, Kenzo, Haider Ackerman, Domir Doma και Rick Owens.

Την συναντήσαμε στο σπίτι της, όπου φωτογραφήθηκε και μας μίλησε για το πως ξεκίνησε να δουλεύει στον χώρο, καθώς και για το ταξίδι που έκανε και δεν θα ξεχάσει ποτέ.

alexandra-spyridopoulou-9-didee.gr

alexandra-spyridopoulou-1-didee.gr

alexandra-spyridopoulou-13-didee.gr

alexandra-spyridopoulou-6-didee.gr

Τι είναι αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας και το make-up art;
Ασχολήθηκα αρχικά με το μακιγιάζ γιατί από μικρή είχα έρωτα για τον κινηματογράφο. Oνειρευόμουν να δουλεύω σε ένα κινηματογραφικό πλατό κάνοντας οτιδήποτε, ακόμα και καφέδες που λέει ο λόγος. Δεν μου ταίριαζε όμως να είμαι ηθοποιός, σκηνοθέτης η τεχνικός, ήθελα κάτι πιο elegant. Επίσης, από μικρή είχα κόλλημα με τη ζωγραφική και τα χρώματα, έβαφα τις φίλες μου και τη μαμά μου… οπότε όλα αυτά μαζί συνδυάστηκαν και μου προέκυψε το μακιγιάζ, με σκοπό να δουλέψω στον κινηματογράφο. Το έκανα στην αρχή, έκανα και λίγο τηλεόραση, αλλά δεν μου ήταν αρκετό, υπήρχε ακόμα αρκετή δημιουργικότητα να βγει και έτσι πέρασα στη μόδα και δεν το μετάνιωσα καθόλου.

Ταξιδεύεις αρκετά για επαγγελματικούς λόγους, ποιο είναι το highlight ταξίδι που έχεις κάνει και σίγουρα δε θα ξεχάσεις;
Η πρώτη φορά που συμμετείχα στο fashion week στο Παρίσι και γνώρισα τη Vivienne Westwood! Αυτό πραγματικά δεν θα το ξεχάσω ποτέ, καταπληκτική γυναίκα, γλυκύτατη, χαμογελαστή και πολύ δοτική. Ήταν σαν τη γιαγιά που έχουν μαζευτεί γύρω της τα παιδάκια και την ακούνε να τους διηγείται ιστορίες.

Τι απαιτήσεις έχει η δουλειά σου;
Εγρήγορση, ετοιμότητα, στρατηγική σκέψη,υπομονή, πολλές ώρες δουλειάς και μεγάλη εξοικείωση με τα αεροδρόμια!

Ποιος θα ήταν ο λόγος που θα σε έκανε να σταματήσεις να εργάζεσαι σ’αυτόν τον χώρο;
Η μόδα πάντα θα μου αρέσει και θα μου κεντρίζει το ενδιαφέρον γιατί είναι πολύ δημιουργική. Αν σταματούσα από αυτή τη δουλειά που κάνω τώρα, νομίζω ότι θα έκανα κάτι δικό μου.

Αν δεν έκανες την δουλειά που κάνεις, με τι θα επέλεγες να ασχοληθείς;
Θα σου πω αν δεν χρειαζόταν να δουλεύω τι θα ήθελα να κάνω. Θα είχα μια γκαλερί στη Ν. Υόρκη και θα ασχολούμουν με τη φιλανθρωπία, όχι μόνο δίνοντας χρήματα, αλλά βοηθώντας με οποιοδήποτε τρόπο αυτούς που το χρειάζονται.

Tι μπορεί να θαυμάσεις σε έναν άνθρωπο;
Την πραγματική Ευγένεια.

Τι σου λείπει στην Αθήνα;
Η αισθητική και το θέαμα.

alexandra-spyridopoulou-3-didee.gr

alexandra-spyridopoulou-7-didee.gr

alexandra-spyridopoulou-11-didee.gr

More Stories
converted coach house for sale se8 8 1024x663 1
Η βιομηχανική αισθητική απογειώνει μια ιδιαίτερη κατοικία στο Deptford του Λονδίνου