«Μικρό Ψάρι»: Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στη φετινή Berlinale

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη κάνει σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα της, στο Διαγωνιστικό του φετινού φεστιβάλ του Βερολίνου και επί της ευκαιρίας μας δείχνει τις πρώτες της εικόνες με ένα χορταστικό πρώτο trailer.

mikro_psari_didee

Το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη «κολυμπά» στα γνώριμα για τον σκηνοθέτη νερά, καθώς μας διηγείται την ιστορία του Στράτου. Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, ο Στράτος τη νύχτα εργάζεται σε μια βιοτεχνία αρτοποιίας, ενώ την ημέρα είναι επαγγελματίας δολοφόνος. Όσα κερδίζει τα μαζεύει για να πληρώσει την απόδραση του Λεωνίδα από τη φυλακή. Στη πορεία του όμως βλέπει ότι τελικά ίσως και να χρωστάει περισσότερα από όσα νόμιζε, οπότε όλα θα κριθούν σε μια ακόμη αποστολή.

Οι εικόνες του trailer μας προετοιμάζουν για μια ταινία με δράση με φόντο την σκληρή καθημερινότητα που χτίζει κάθε φορά ο Οικονομίδης στις ταινίες του. Ο Βαγγέλης Μουρίκης πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Στράτου και δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το πόσο εξαιρετικός θα είναι ακόμη μια φορά. Η ταινία κυκλοφορεί στη χώρα μας από τη Feellgood στις 27 Μάρτιου.

Με γρήγορο μοντάζ, αλλά και μια μελαγχολία που φαίνεται να διαπερνά όλη τη ταινία, δεν έχουμε παρά μια ερώτηση για σας: «Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό;»

More Stories
converted coach house for sale se8 8 1024x663 1
Η βιομηχανική αισθητική απογειώνει μια ιδιαίτερη κατοικία στο Deptford του Λονδίνου