Σωτήρης Γεωργίου

Interview Konstantinos Danos | Photography Ioanna Chatziandreou

 

Ο Σωτήρης Γεωργίου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πλέον και αξιόλογους fashion designers της χώρας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει για τις συλλογές του και για τις γεωμετρικές γραμμές που έχει υιοθετήσει σ’αυτές.

Λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει την καινούρια του collection, τον συναντήσαμε στο atelier του, όπου μας μίλησε για τις επιρροές και τις πηγές έμπνευσης του, αλλά και για το τι είναι αυτό που τον δυσαρεστεί στην ελληνική αγορά.

sotiris-georgiou-1-didee-gr

sotiris-georgiou-8-didee-gr

sotiris-georgiou-3-didee-gr

Από που αντλείς έμπνευση;
Η έμπνευση προέρχεται από παντού, δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Αν θες να πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα για μένα έμπνευση είναι η αρχιτεκτονική, η μουσική, το σινεμά, η ζωγραφική, οι φίλοι, η φύση. Είναι το κάθε τι που από μια σκέψη θα δημιουργήσει μια εικόνα.

Ποιες είναι οι επιρροές σου;
Αναμφισβήτητα η Ιαπωνική και η Βελγική σχολή με έχουν επηρεάσει, αλλά θα έλεγα ότι τα τελευταία χρόνια μου αρέσει να αντλώ στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι μου αρέσουν από διάφορες δεκαετίες και τα προσαρμόζω στην δική μου αισθητική.

Πως ενημερώνεσαι;
Από διάφορα sites και blogs.

Σε ποιους ανθρώπους πιστεύεις ότι απευθύνονται οι συλλογές σου;
Σε αυτούς που δεν ακολουθούν το ρεύμα της εποχής αλλά είναι πιστοί στην προσωπικότητα τους.

Τι θα σε έκανε να σταματήσεις να ασχολείσαι με τη μόδα;
Ίσως η αρχιτεκτονική ή ο σχεδιασμός αντικειμένων, αλλά επειδή σχεδιάζω διάφορα αντικείμενα παράλληλα με αυτό που κάνω τώρα δεν νομίζω ότι θα σταματούσα τελείως.

Ποιος είναι ο στόχος σου για την καινούρια συλλογή σου που βγαίνει σε λίγες μέρες;
Όσο αφορά το δημιουργικό μέρος πριν από κάθε συλλογή σκέφτομαι ότι είναι μια αφορμή να εξελίσσομαι  αισθητικά και τεχνικά, είναι σα να προκαλώ τον ίδιο μου τον εαυτό, να βελτιώνω και να βρίσκω καινούργια στοιχεία τα οποία με βοηθούν για το επόμενο βήμα. Τώρα όσο αφορά το εμπορικό μέρος, στόχος είναι η προώθηση της συλλογής και του brand όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τι είναι αυτό που σε δυσαρεστεί στην ελληνική αγορά;
Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες σχεδιαστές. Η ελληνική αγορά δεν αγκαλιάζει και δεν τους  προωθεί. Αν και τα τελευταία 2-3 χρόνια αρχίζει και αλλάζει αυτό και πιστεύω ότι η κρίση έχει συμβάλει κατά πολύ σ’ αυτό.

sotiris-georgiou-2-didee-gr

sotiris-georgiou-9-didee-gr

sotiris-georgiou-4-didee-gr

More Stories
converted coach house for sale se8 8 1024x663 1
Η βιομηχανική αισθητική απογειώνει μια ιδιαίτερη κατοικία στο Deptford του Λονδίνου