Γιάννης Σταθόπουλος

Interview Konstantinos Danos | Photography Ioanna Chatziandreou

 

Τον γνωρίσαμε την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που μας έφτιαχνε τα πρώτα σφηνάκια Tequilas con Sangritas (ένα από τα πιο φημισμένα μεξικάνικα απεριτίφ), τον λατρέψαμε γιατί τα έφτιαξε πρώτον υπέροχα και δεύτερον γιατί είχε διάθεση και ατάκες που μας έκαναν να θέλουμε να τον κάνουμε φίλο μας!

Ο Γιάννης Σταθόπουλος ή αλλιώς ο Κάποιος Άλλος -όπως θα τον βρείτε στο facebook, είναι ένας από αυτούς που δημιουργούν τα υπέροχα cocktails στο Spiti Cocktail Bar στο Χαλάνδρι.

Tου μιλήσαμε, τον γνωρίσαμε, τον φωτογραφίσαμε και σας τον συστήνουμε…

giannis stathopoulos 1 didee.gr

giannis stathopoulos 5 didee.gr

giannis stathopoulos 6 didee.gr

Τι είναι αυτό που σου αρέσει στη δουλειά σου;
Λατρεύω το δημιουργικό κομμάτι, είναι πολύ ωραία αίσθηση να βάζεις το μυαλό σου και τη φαντασία σου να δουλέψουν για να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Επίσης, μ’ αρέσει που βρίσκομαι συνέχεια σε μια εγρήγορση, δεν θα άντεχα πιστεύω να δουλεύω καθιστός σε ένα γραφείο, ούτε να ξυπνάω στις 7! 

Τι προσόντα απαιτούνται κατά τη γνώμη σου γι’αυτή τη δουλειά;
Κάθε χώρος και κάθε κοινό έχει τις δίκες του απαιτήσεις σε ύφος, στάση και κοινωνικότητα. Σε κάποια μαγαζιά το να είσαι τυπικός είναι ότι καλύτερο και σε άλλα ότι χειρότερο! Παρόλα αυτά, στα πρακτικά σημεία, πρέπει να είσαι τακτικός, μικροβιοφοβικά καθαρός, οργανωτικός , παρατηρητικός και υπομονετικός. Το τελευταίο το δουλεύω ακόμα! Τέλος, είναι μια δουλειά που δύσκολα μπορείς να την κάνεις καλά αν δεν την αγαπάς πραγματικά.

Ελεύθερος χρόνος;
Το ζήτημα σε αυτό δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα! Δυστυχώς τον ελεύθερο μου χρόνο δεν μπορώ να τον μοιραστώ τόσο εύκολα με τους ανθρώπους που θέλω λόγω διαφορετικών ωραρίων. Έτσι πνίγω τον πόνο μου με άπειρα γιαπωνέζικα κινούμενα σχεδία, βόλτες με μηχανή η ποδήλατο και μαστορέματα στο σπίτι.

Που κυκλοφορείς;
Σύνταγμα, Εξάρχεια και Παγκράτι όπου και μένω. Είναι ωραία εδώ!

Πες μου για μια επιτυχία και αντίστοιχα μια αποτυχία σου το τελευταίο διάστημα;
Wanna be επιτυχία είναι ότι πρόσφατα σκέφτηκα κάποια πράγματα λίγο διαφορετικά και αποφάσισα να αλλάξω λίγο στάση. Με λίγη τύχη θα μου βγει σε καλό! Η αποτυχία είναι ότι δεν τήρησα το “τρία τσιγάρα την ήμερα”!

Ποιες είναι οι τρεις λέξεις που θα χρησιμοποιούσαν οι φίλοι σου για να σε περιγράψουν;
Ξινός, νευρόσπαστος, ιδιότροπος.

Tι μουσική θέλεις να ακούς όταν δουλεύεις;
Αν έπρεπε να διαλέξω ένα είδος για κάθε μέρα θα διάλεγα τζαζ, αλλά θα ήθελα πολύ να δουλέψω μια ολόκληρη βάρδια ακούγοντας κλασσική μουσική.

giannis stathopoulos 4 didee.gr

giannis stathopoulos 7 didee.gr

 

Η πρόταση του Γιάννη είναι το ‘The Victorian’. Μια δική του συνταγή cocktail που θα σερβίρεται από τον άλλο μήνα στο Spiti Cocktail Bar!

The Victorian

30ml μαστίχα skinos
20ml pastis
30ml χυμός λεμόνι
20ml χυμός ginger
20ml σιρόπι ζάχαρης
1 κουταλιά γιαούρτι

Αφού σερβίρουμε, 1 dash Angostura bitters.

giannis stathopoulos 9 didee.gr

More Stories
converted coach house for sale se8 8 1024x663 1
Η βιομηχανική αισθητική απογειώνει μια ιδιαίτερη κατοικία στο Deptford του Λονδίνου