Ο Μπλε Παπαγάλος

 Reportage Michalis Leventogiannis | Photography Thanasis Karatzas

blue parrot 3 didee.gr

Το ολοκαίνουριο retro bar με το όνομα Μπλε Παπαγάλος, έκανε την εμφάνιση του στην πλατεία Αυδή του Μεταξουργείου, την  παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ανήκει στις αδερφές Μποφίλιου (Νατάσσα και Νέλλυ) και στον Πέτρο Ζήσου. Εμείς βρεθήκαμε και μιλήσαμε με τη Νέλλυ η οποία μας εξήγησε την αρχική ιδέα και το πως ξεκίνησε το στήσιμο του μαγαζιού. Η ονομασία είναι εμπνευσμένη από το θρυλικό μπαρ της ταινίας ”Casablanca”, το Blue Parrot. Στην ερώτηση μας για το λόγο της old fashion διακόσμησης, μας απάντησε ότι αν υπήρχε ένα μαγαζί το οποίο θα το έκαναν στέκι, θα ήθελαν να είναι έτσι ακριβώς! Τη διακόσμηση την έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου ο Joe Pe από το Retrosexual Vintage Shop, δίνοντας την αίσθηση ενός σπιτιού βγαλμένο από περασμένες δεκαετίες.

Κάπου προς την άνοιξη θα αλλάξει εντελώς και ο εξωτερικός χώρος. Εκεί θα δούμε αιώρες και τροπικά φυτά, δίνοντας στον μπλε παπαγάλο έναν τελείως διαφορετικό αέρα.

Με γευστικά πρωτότυπα cocktails και με εξαιρετικά fingerfoods αλλά και με lives και swing parties που είναι στο πρόγραμμα, ο Μπλε Παπαγάλος απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να γίνει στέκι.

blue parrot 4 didee.gr

blue parrot 7 didee.gr

blue parrot 5 didee.gr

blue parrot 6 didee.gr

blue parrot 2 didee.gr

blue parrot 9 didee.gr

info
Ανοιχτά από τις 10.00
Λεωνίδου 31
Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο

More Stories
419793 1
Willem Dafoe: O αντισυμβατικός του Hollywood