Marko Rossi – Δανάη Ίσσαρη

Interview Konstantinos Danos | Photography Ioanna Chatziandreou

 

O Marko Rossi και η Δανάη Ίσσαρη του maintanos.com

Με φρέσκες ιδέες και πολύ όρεξη για αυτό που κάνουν, ο Μarko και η Δανάη, πριν περίπου δυο μήνες, ξεκίνησαν να τρυπώνουν σε κουζίνες προσώπων που αγαπούν το φαγητό και την παρασκευή του.
Eκεί φωτογραφίζουν, δοκιμάζουν τις προτάσεις των καλεσμένων τους και μοιράζονται μαζί μας στιγμές, συνταγές και γεύσεις.

Το κοινό τους στοιχείο; H αισθητική στο αποτέλεσμα και σαφώς η αγάπη που έχουν για το καλό φαγητό!

maintanos-2-didee.gr

maintanos-3-didee.gr

maintanos-5-didee.gr

Ποιος είναι ο σκοπός που δημιουργήσατε το maintanos.com;
Marko: Όλη η ουσία του Μαϊντανού βρίσκεται στην αγάπη που έχουμε για τη δουλειά μας και το καλό φαγητό. Σκοπός του maintanos.com είναι να προβάλλουμε τη δουλειά μας σε πιο συλλογικό επίπεδο. Επιλέγουμε ανθρώπους δημιουργικούς που δεν είναι μάγειρες αλλά αγαπάνε εξίσου το καλό φαγητό. Για μας είναι σημαντικό το ότι μοιράζονται μαζί μας την αγαπημένη τους συνταγή.

Γιατί το όνομα μαϊντανός;
Δανάη: Γιατί άρεσε πολύ στο Μάρκο!

Tι φαγητό θα μαγείρευε ο ένας για τον άλλον;
Δανάη: Μπριάμ με φρέσκη μαντζουράνα και τζίντζερ.
Μarko: Στη Δαναη θα μπορούσα να φτιάχνω όλη μέρα σούσι σε όλες τις εκδοχές. Με σπιτικό pickled ginger και πραγματικό wasabi.

Πόσο εύκολο είναι να αιχμαλωτίζεις την όλη διαδικασία με τον φακό σου;
Δανάη: Κάθε κουζίνα είναι μια πρόκληση και κάθε φιλοξενούμενος διαφορετικός. Εκείνη τη στιγμή δε σκέφτεσαι εύκολο ή δύσκολο αλλά πώς θα βγάλεις το αποτέλεσμα που θέλεις με τις εκάστοτε συνθήκες.

Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Marko: Το ινδικό κοτόπουλο κάρυ που φτιάχνω θα μπορούσε να συναγωνιστεί επάξια το κάρυ μιας Ινδής μαγείρισσας που το φτιάχνει με αγάπη για την οικογένειά της.

Πως γίνεται η επιλογή των προσώπων που φιλοξενείτε;
Δανάη: Επιλέγουμε τα πρόσωπα που θα θέλαμε να δούμε στην κουζίνα τους κι έχουμε την περιέργεια για το τι θα μας έφτιαχναν.

Μιας και πάντα δοκιμάζεις το πιάτο του φιλοξενούμενου σας, το αποτέλεσμα κάθε φορά είναι αντάξιο της εικόνας που δίνετε;
Marko: Σίγουρα η εικόνα είναι αυτή που είναι γιατί φροντίζουμε πολύ για αυτό. Αλλά, ναι, συνήθως ό,τι φτιάχνουν είναι πεντανόστιμο γιατί απολαμβάνουν τη διαδικασία.

Υπάρχει κάποια συνταγή που έχεις ξεχωρίσει από κάποιον καλεσμένο σας;
Δανάη: Τουλάχιστον τρεις. Μάλλον, τέσσερις. Καλά εντάξει, σχεδόν όλες!

Ποιοι πιστεύεις ότι είναι καλύτεροι μάγειρες, οι άντρες ή οι γυναίκες;
Marko: Δεν πιστεύω σε αυτή τη διάκριση. Απλούστατα γιατί και οι μεν και οι δε μπορούν να είναι τέλειοι σε αυτό που κάνουν. Όταν λένε ότι οι καλύτεροι σεφ είναι άνδρες, μάλλον αναφέρονται στην ικανότητά τους να μπορούν να ηγηθούν μιας ομάδας σε επαγγελματική κουζίνα. Η δουλειά του μάγειρα είναι δημιουργική αλλά απαιτεί συγκέντρωση, ψυχραιμία και αντίληψη.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που απόλαυσες ένα ωραίο φαγητό έξω;
Δανάη: Η αλήθεια είναι πως δύσκολα ευχαριστιέμαι το φαγητό έξω αλλά τελευταία φορά, στο Salero έφαγα την ωραιότερη σαλάτα που έχω δοκιμάσει.

Έχει ωραίες γεύσεις η Αθήνα;

Marko: Η Αθήνα έχει ωραίες γεύσεις αρκεί να έχεις την όρεξη να τις ανακαλύψεις.

 

Coming soon… Ποια η “συνταγή” που μπορεί να κάνει τον Μαϊντανό και το Didee να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι;

 

maintanos-7-didee.gr

maintanos-8-didee.gr

maintanos-6-didee.gr

Kωνσταντίνος Δανός

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE