Το Φεστιβάλ Δράμας κατεβαίνει στην Αθήνα και κάνει στάση στη Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Όπως κάθε χρόνο το φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών της Δράμας ξεκινά το ταξίδι του και πρώτη στάση η Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στην οποία θα προβληθούν από 31/10 μέχρι 6/11 το σύνολο των ελληνικών ταινιών που συμμετείχαν φέτος στη 39η διοργάνωση του φεστιβάλ, πέρα από τις βραβευμένες ελληνικές και ξένες μικρού μήκους.

dead

Η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός ενός μεγάλου ταξιδιού σε 65 πόλεις της Ελλάδας και 10 του εξωτερικού, που το Φεστιβάλ θα πραγματοποιήσει από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2014.Μαζί με τις καθορισμενές προβολές θα δούμε και ένα δείγμα από το αφιέρωμα του Φεστιβάλ, σε γερμανικές «μικρές» ταινίες που έχουν διακριθεί στα φεστιβάλ της Δρέσδης και του Ρέγκενσμπουργκ.

Η κρίση και η συνέπειες της ήταν αυτό που θα λέγαμε ότι κυριάρχησε στη θεματική των ταινιών που πήγαν στη Δράμα φέτος.

Οι Έλληνες μικρομηκάδες παρατηρούν τα κοινωνικά φαινόμενα της εποχής κι εναντιώνονται με τις ταινίες τους στη ρατσιστική βία και την ξενοφοβία, την ανεργία, τη μοναξιά των ηλικιωμένων, διεκδικώντας, μέσα στο ζοφερό τοπίο της κρίσης λίγη ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

hulk

Η ταινία που ξεχώρισε με το πρώτο βραβείο, θυμίζουμε, ήταν το «Red Hulk» της Ασημίνας Πρόεδρου που έχει ως θέμα, το επίκαιρο πρόβλημα, του φασισμού και της διείσδυσης του στους νέους. Άλλα αξίζει να δοθεί προσοχή στο σύνολο του προγράμματος που περιλαμβάνει 39 παραγωγές που επιλέχθηκαν φέτος από το φεστιβάλ για να το ελληνικό διαγωνιστικό του.

Να σημειώσουμε ότι η βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν στην άρχη και το τέλος του αφιερώματος.

Όλο το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

Κατερίνα Εξερτζόγλου

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE