Σειρές για το Χειμώνα: The Walking Dead

Ο χειμώνας δεν φαίνεται να έρχεται, παρ΄ ολαυτά εμείς συνεχίζουμε να σας προτείνουμε σειρές που θα σας κάνουν να περάσετε ώρες στο καναπέ σας χωρίς να νοιώθετε ότι κλείνεστε μέσα.

thewalkingdead1

Το Walking Dead ξεκίνησε στην Αμερική το 2010 στο συνδρομητικό κανάλι AMC και στα τρία χρόνια που προβάλλεται η σειρά κατάφερε να κάνει πάταγο, καθώς δεν είναι καθόλου αυτό που κάποιος θα περίμενε όταν του έλεγες ότι βλέπω μια σειρά με ζόμπι.

Το σενάριο στηρίζεται σε ένα comic book με το ίδιο τίτλο και έχει καταφέρει να φέρει τα πάνω κάτω στην τηλεόραση, καθώς κάθε χρόνο σπάει νέα ρεκόρ τηλεθεάσεων. Το βασικό στόρι είναι απλό και συνηθισμένο: η γη έχει υποστεί κάποιου είδους zombie apocalypse και τώρα οι λίγοι επιζήσαντες προσπαθούν να επιβιώσουν και ίσως να ζήσουν μια κάπως κανονική ζωή. Αυτοί είναι και οι Walking Dead του τίτλου, καθώς ουσιαστικά αυτό που ζουν είναι μια διαρκής μάχη για να μην καταλήξουν νεκροί τόσο πραγματικά όσο και μεταφορικά , καθώς όλα γύρω τους έχουν καταρρεύσει και αυτό που εννοούμε σαν ανθρώπινη φυσιολογική ζωή, δεν είναι πλέον μια επιλογή για αυτούς.

Προσωπικά η σειρά για μένα αν και την παρακολουθούσα από την αρχή απογειώθηκε στη τρίτη σεζόν όταν το σκηνικό που εξελισσόταν ήταν κυρίως το εσωτερικό μιας φυλακής, που λειτούργησε πολύ περισσότερο σεναριακά από ότι το αγρόκτημα της δεύτερης σεζόν.

thewalkingdead3

Οι χαρακτήρες της σειράς εξελίσσονται αν και ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής είναι ο Ρικ, ο αστυνομικός που είναι και ο αρχηγός αυτής της ομάδας επιζώντων και που έχει περάσει όλα τα στάδια εξέλιξης της αρχηγίας του, από δημοκρατικός σε τύραννος. Πλαισιώνεται όμως και από μια σειρά χαρακτήρων, που εκτός από το ότι είναι ενδιαφέροντες , εξελίσσονται σταθερά και με συνέπεια και εξυπηρετούν τόσο τη συνολική αφήγηση, όσο και τις υπό-αφηγήσεις.

Στη τέταρτη σεζόν τον συναντάμε σε μια φάση εσωτερικής αναζήτησης που έχει να κάνει με όλα τα φρικτά του έχουν τύχει για τρεις σεζόν. Το εσωτερικό της φυλακής έχει εξελιχθεί σε ένα είδος κοινότητας που όλοι προσπαθούν να ζήσουν μια φυσιολογική καθημερινότητα και που τα κάγκελα είναι εκεί για να κρατάνε τη φρίκη έξω, κάτι που θα αποδειχθεί πιο δύσκολο από ότι ακούγεται.

Και αυτή είναι η επιτυχία του The Walking Dead η, τις περισσότερες φορές, σωστή αναλογία μεταξύ δράματος χαρακτήρων και τρόμου.

http://www.youtube.com/watch?v=zj0roIbKyPk

Κατερίνα Εξερτζόγλου

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE