Δον Ζουάν: Σχέσεις και έρωτας στην εποχή της εικόνας

Ο Τζον Μαρσέλλο νοιάζεται για πολύ συγκεκριμένα πράγματα σε αυτή τη ζωή και με συγκεκριμένη αξιακή σειρά: το σώμα του, το διαμέρισμά του, το αυτοκίνητο του, η οικογένεια του, οι φίλοι του, οι γυναίκες και το πορνό.

donjon2

Ο Τζον είναι ένα τυπικό αρσενικό από το Νιου Τζέρσεϊ, λίγο κάφρος, θρήσκος και κολλημένος με την οικογένεια του. Οι συνηθείες του είναι δύο να βρίσκει μια διαφορετική γυναίκα κάθε Σαββατόβραδο και να παρακολουθεί πορνό, ευλαβικά. Όλα αυτά θα αλλάξουν όταν θα βρει την Μπάρμπαρα την οποία θα ερωτευτεί. Η Μπάρμπαρα τώρα παρακολουθεί και αυτή ευλαβικά ταινίες, και συγκεκριμένα ρομαντικές κομεντί. Τι θα γίνει όταν αυτοί οι δύο άνθρωποι ερωτευτούν και προσπαθήσουν να συνυπάρξουν;

Το «Δον Ζουαν» του Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο, σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί σε αυτή τη ρομαντική κομεντί για τη γενιά της εικόνας και τον δικτύων και πιστεύουμε ότι κερδίζει στα σημεία. Γιατί το «Δον Ζουαν» έχει το ατού ότι μιλά για θέματα σύγχρονα και το κάνει με εμπιστοσύνη στο τι είναι και αυτό γιατί μπορεί να κάποιος με μια βιαστική ματιά να το κατατάξει στις κομεντί, αλλά αυτή η ταινία μιλά για πολλά περισσότερα.

DON JON

Με αφήγηση πρώτου προσώπου και όλη τη πραγματικότητα που βλέπουμε ειδομένη από τα μάτια του Τζον έχουμε ένα χαρακτήρα που είναι στη βάση του εμμονικός, γυμνάζεται εμμονικά, πάει στην εκκλησία εμμονικά, καθαρίζει το σπίτι του εμμονικά, βλέπει πορνό εμμονικά. Τι θα συμβεί όταν θα συναντήσει μια κοπέλα που βλέπει εμμονικά κομεντί και περιμένει το πρίγκιπα στο άσπρο άλογο; Είναι και οι δύο χαρακτήρες σε ένα επίπεδο ηδονοβλεψίες και τώρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν πέρα από αυτό που περιμένανε.

Υπάρχουν και άλλες ταινίες που μίλησαν για τα ίδια θέματα, αλλά εδώ ο Λεβίτ το κάνει με χιούμορ έχοντας δίπλα του την εξαιρετική Σκάρλετ Γιόχανσον. Συνολικά θα λέγαμε ότι είναι ένα εντυπωσιακό δημιουργικό ντεμπούντο σχετικά με τις προσδοκίες των φύλων και το πώς μπορεί κανείς να κατακτήσει την οικοιότητα.

Η ταινία «Δον Ζουάν» κυκλοφορεί σήμερα στους κινηματογράφους από την Seven Films.

Κατερίνα Εξερτζόγλου

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE