Quantcast

Βασίλης Τσιγκριστάρης

Θα παραμείνω απελπισμένα αισιόδοξος

vasilis_tsigristaris_2

Που γεννήθηκες και μεγάλωσες;
Στο Ίλιον, στα δυτικά της Αθήνας.

Περιοχή που μένεις τώρα;
Προσωρινά επέστρεψα στα “πάτρια εδάφη” από το Πολύγωνο. Αν και ξέρω πως πάλι στο κέντρο θα καταλήξω. Με τραβάει, τι να πεις.

Με τι ασχολείσαι;
Είμαι ηθοποιός. Κάποτε επίσης θα έλεγα και δικηγόρος! Πρόσφατα άρχισα να γράφω… Και δουλεύω περιστασιακά και ως casting director.

Οι σπουδές που έχεις κάνει;
Στο Θέατρο των Αλλαγών και στην Νομική Αθήνας φυσικά. Βρέθηκα κι ένα χρόνο στο Cergy-Pontoise στο Παρίσι.

Mουσική;
Είναι μάλλον κλασική απάντηση, αλλά ό,τι πραγματικά με ευχαριστεί. Εναλλάσσεται συνέχεια. Πρέπει να μας δίνουμε συνέχεια καινούργια ακούσματα. Όλα είναι μουσική,ε; (κλεμμένο σίγουρα!) Πρόσφατα έχω “κολλήσει” με τους Fauve και τον Jamie Cullum. Στα ελληνικά δεδομένα εκτιμώ πολύ την Νατάσα Μποφίλιου, την Μαριέττα Φαφούτη και τον Κωνσταντίνο Βήτα. Κλασικές αγάπες είναι οι James, οι Depeche Mode, οι MGMT και ο Elvis Presley. Ό,τι να’ναι δηλαδή, όπως καταλαβαίνεις.

vasilis_tsigristaris_3

 

vasilis_tsigristaris_4

vasilis_tsigristaris_5

Τρεις λέξεις που θα σε περιέγραφαν;
Ελπίδα, χιούμορ, αισιοδοξία. Μπήκα ειλικρινά στον πειρασμό να πω: αστραπή, καρέκλα, πράσινο.

Αγαπημένο σου σημείο στην πόλη;
Το Μεταξουργείο, εκεί πάνω στην Μεγάλου Αλεξάνδρου και τριγύρω από την Σαλαμίνος. Πέρασα πέρυσι πολύ χρόνο εκεί γύρω, μέρες και νύχτες ολόκληρες, και αυθόρμητα το έχω συνδυάσει με καλά πράγματα. Η επόμενη επιλογή είναι το Μοναστηράκι και η πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Τι λείπει τελικά από την Αθήνα;
Νομίζω αυτό που ουσιαστικά λείπει από την Αθήνα είναι ένα καλό “πρόμο” της και προς εμάς τους ίδιους και προς τα έξω. Γιατί έχει ελάχιστα πράγματα να ζηλέψει από άλλες πόλεις. Απλά, ειδικά αυτή την περίοδο που όλοι γκρινιάζουμε, δεν το εκτιμάμε καθόλου.

Τι σου ανεβάζει τη διάθεση;
Οι μέρες με λιακάδα που βλέπω κόσμο να κυκλοφορεί τριγύρω. Ειδικά αν είναι καθημερινή.

Η πιο χαρούμενη στιγμή στη ζωή σου;  
Αυτή που περιμένω ακόμα να έρθει…

Αν γύριζες το χρόνο πίσω, τι θα έκανες διαφορετικά;
Το βρίσκω τρομερά κουραστικό να γυρίσω και να αλλάξω πράγματα. Ό,τι έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά την δεδομένη στιγμή. Υποθετικά τελείως, θα άλλαζα την αναβλητικότητά μου. Με στενοχωρεί ο χαμένος χρόνος.

Όταν δεν δουλεύεις;
Βόλτες σίγουρα, καλή παρέα, σινεμά, θέατρο, καφέδες και (πολύ) ποτό – με την καλή παρέα που λέγαμε. Αλλιώς ξένες σειρές στο σπίτι και ενίοτε γράψιμο. Καλά, τριγυρίζω και στο ίντερνετ.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;
Ελπίζω κατασταλαγμένο, όπου κι αν είναι αυτό, γιατί αλλιώς δεν με βλέπω να την παλεύω. Σίγουρα πάντως πιστεύω θα ασχολούμαι ακόμα με ό,τι μου αρέσει. Δηλαδή, υποκριτική και γράψιμο.

Tι συμβουλή θα έδινες στους ανθρώπους γύρω σου;
Να μην το βάζουν κάτω, να παραμένουν αισιόδοξοι, να κυνηγάνε αυτά που θέλουν και να αποδέχονται τον εαυτό τους. Να μην μπαίνουν στην παγίδα της γενικής διάθεσης. Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Αυτά θα έλεγα και σε μένα.

vasilis_tsigristaris_6

vasilis_tsigristaris_7

Φωτογράφιση Gio Holgersson

More Stories
master 1
Longines Master Collection: Η επετειακή έκδοση για τα 190 χρόνια της εταιρείας