Quantcast

Γεύση από το πρόγραμμα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών για τη νέα σεζόν

Το Φεστιβάλ Αθηνών τελείωσε, αλλά η Στέγη δουλεύει για μας…

Μουσική

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών κάνει πρεμιέρα με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΗΤΑ σε δύο παραστάσεις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013, σε ένα οπτικοακουστικό θέαμα όπου οι ARTéfacts ensemble και ο Κορνήλιος Σαλεμσής ενορχηστρώνουν και μεταμορφώνουν τραγούδια του, αντικαθιστώντας τα ηχοχρώματα των υπολογιστών με το φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων είκοσι μουσικών. Μαζί τους θα είναι και η Θεοδώρα Μπάκα.

Θέατρο

Με παραστάσεις, αναλόγια, εργαστήρια και συζητήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα σε ένα 12ήμερο αφιέρωμα στον Δημήτρη Δημητριάδη, έναν από τους πιο σημαντικούς Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς. Από 15 ως τις 27 Οκτωβρίου 2013 ο σύγχρονος θεατρικός συγγραφέας έρχεται στη Στέγη παρουσιάζοντας έργα του και το ανέκδοτο έργο ‘Ο κυκλισμός του τετραγώνου’.
‘Έντεκα φωνές διαφορετικών φύλων, διαφορετικών γενεών, διαφορετικών σεξουαλικών προτιμήσεων με ένα και μόνο αιτούμενο: την αποδοχή και την απελπισμένη τους ανάγκη να αγαπηθούν και να ανήκουν κάπου.’

Σκηνοθετεί ο 26χρονος Δημήτρης Καραντζάς και συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Γάλλος, Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Περικλής Μουστάκης, Άρης Μπαλής, Γιάννος Περλέγκας, Όμηρος Πουλάκης, Μαρία Πρωτόπαππα και Χρήστος Στέργιογλου.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνουν τρία αναλόγια. Ο διεθνής Γιάννης Κόκκος παρουσιάζει την Εκκένωση, η Έλλη Παπακωνσταντίνου με την ομάδα ODC ανεβάζουν το Άγγιγμα του βυθού και οι Vasistas το έργο Φαέθων.

Εικαστικά

Από τον Οκτώβριο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2014 ο Γάλλος, Christian Boltanski, ένας από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς εικαστικούς δημιουργεί με τη μοναδική του αισθητική, ένα έργο με πρωταγωνιστές τους Αθηναίους.

‘Μια έκθεση-εγκατάσταση που καταγράφει το βλέμμα και τον χτύπο της καρδιάς μας.’

Μουσική

Για μία παράσταση στις 26 Νοεμβρίου 2013 θα περάσουν οι Shakti, το συγκρότημα που συνέδεσε την jazz με την ινδική παράδοση θα γιορτάσει τα 40 χρόνια φιλίας και σύμπραξης.

Μουσική

Μέτα τις sold out εμφανίσεις του στο Barbican, στο Centre Pompidou, στο Kyoto Experiment, στο ZKM έρχεται στις 8 & 9 Απριλίου 2014 για να παρουσιάσει το «Superposition» ο Ιάπωνας εικαστικός RYOJI IKEDA.

Μια παράσταση με δυνατούς ήχους, που αναλύει, την εικόνα, την ύλη και τις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Χορός
Lo Real – Le Réel – The Real
Μετά το Sadler’s Wells του Λονδίνου, ο διεθνούς φήμης χορευτής και χορογράφος Israel Galván από τη Σεβίλλη, έρχεται στις 23–27 Απριλίου 2014 να παρουσιάσει το ‘αληθινό’ με πολύ φλαμένκο.

Θέατρο

Η Λένα Κιτσοπούλου μας παρουσιάζει την δική της Κοκκινοσκουφίτσα στις 14-25 Μαΐου 2014. Ξεφεύγοντας από τον γνωστό μύθο η παράσταση μας μιλά για το τέλος της αθωότητας, της οικογένειας και της πολιτικής.

logo_gr

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα 11745
Εισιτήρια: 210 900 5 800,
Διοίκηση: 2130 1 78000
Email: info@sgt.gr

More Stories
LOOK 02 0422 A RGB 1
Goop x Lacoste: Η συλλογή που εμπνέεται από το αθλητικό στυλ της Margot Tenenbaum