Έκθεση “KAWAII” στο CAMP

Kawaii, σα να λέμε μικρό, γλυκό, στρογγυλό, αξιαγάπητο. Ξεκίνησε απο την Ιαπωνία και πλέον έχει καταφέρει να εισχωρήσει στο κλίμα του παγκόσμιου καταναλωτισμού. Έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη, κυρίως της Ιαπωνικής υπό-κουλτούρας και πάνω σ’ αυτό στηρίχθηκαν ολόκληρες βιομήχανίες κατασκευής παιχνιδιών, video games καθώς και animations. Για όσους ακόμα δεν έχουν ακούσει ποτέ τη λέξη kawaii σίγουρα το “Hello Kitty” και το όνομα του Takashi Murakami θα τους λέει κάτι.

Η “Kitty ” ας πούμε,  είναι μία kawaii cat, γλυκιά και αξιολάτρευτη γάτα. Λόγω της διάστασης που έχει πάρει παγκοσμίως και επηρεασμένοι απο την γενική αισθητική του kawaii, 13 Έλληνες και 13 Ιάπωνες καλλιτέχνες παρουσιάζουν την δουλειά τους στο CAMP. Μέσα σε μιά ατμόσφαιρα γεμάτη από χρώματα, φαντασία και pop διάθεση θα δείτε έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και videos. Χορηγός αυτού του γεγονότος είναι το Japan Foundation ενώ την επιμέλεια την έχει ο Μιχαήλ Παρλαμάς, η Ολυμπία Τοπτσίδου και ο Tadashi Mittani.

Γλυπτό του Takashi Murakami.

Η έκθεση θα ξεκινήσει την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 15 Σεπτεβρίου 2013.  Είσοδος ελεύθερη .

CAMP Contemporary Art Meeting Point –  Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο

Διεύθυνση: Ευπολίδος 4 και Απελλού 2 Τηλέφωνο: 2103247679, e-mail: info@campoint.gr
More Stories
converted coach house for sale se8 8 1024x663 1
Η βιομηχανική αισθητική απογειώνει μια ιδιαίτερη κατοικία στο Deptford του Λονδίνου