Μια βραδιά στην πλατεία Αβησσυνίας

Τώρα που το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά, ψάχνουμε την “ιδέα” που θα μας δροσίσει! Και ο θερινός κινηματογράφος είναι πάντα μια ιδανική επιλογή!

apenanti

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Ιουλίου, προβάλει στην κεντρική πλατεία της Αβησσυνίας την ιστορική ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Απέναντι».

Η επίσης ιστορική πλατεία της Αθήνας, θα μεταμορφωθεί σε ένα υπαίθριο σινεμά και οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μια ταινία σταθμό της δεκαετίας του 80, μια ματιά που μπορεί να εξηγεί πολλά και για τη σημερινή πραγματικότητα.

Ο Χάρης ένας μοναχικός και περιθωριακός φοιτητής, βιώνει μια ερωτική εμμονή για μια παντρεμένη γυναίκα που μένει στην απέναντι πολυκατοικία. Καθώς βλέπουμε τη σχέση μεταξύ των δυο να εξελίσσεται μέσα από τα δικά του ηδονοβλεπτικά μάτια, δεν βλέπουμε μόνο το αντικείμενο του πόθου του, αλλά και μια κοφτερή και προφητική ματιά στην ελληνική κοινωνία του 1980.

Η προβολή ξεκινά στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
Ιωάννα Λαουμτζή: «Η σωματική δραστηριότητα έχει πρώτα αντίκτυπο στο μυαλό»