Πρεμιέρα με Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντιλπί για το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, μια διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας –Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινά και φέτος με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και με μια  πολυαναμενόμενη ταινία.

πρινταμεσανυχτα1

 Το «Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ  με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντιλπί θα είναι αυτό που θα ανοίξει την αυλαία για το φετινό φεστιβάλ στο Σινέ Θησείο το βράδυ της  11ης Ιουλίου. Εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές θα παραστεί και ο σκηνοθέτης και το υπόλοιπο καστ της ταινίας, καθώς και πλήθος δημοσιογράφων από πολλά διεθνή μέσα για να καλύψουν την πρεμιέρα.

 Η ταινία αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας  που ξεκίνησε το 1994 και κατάφερε να κάνει και τους πιο κυνικούς να συγκινηθούν. Μετά τη Βιέννη με το «Πριν το Ξημέρωμα» και το Παρίσι  με το «Πριν το Ηλιοβασίλεμα», ο Ρίτσαρτ Λινκλέιτερ επέλεξε τη Πελοπόννησο σαν τον τρίτο και τελικό προορισμό του ζευγαριού.

 Η  ταινία είναι μια ελληνική παραγωγή της  Faliro House και εκτός από το προαναφερθέν πρωταγωνιστικό ζεύγος, συμμετέχουν  οι Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορώνης , η Αριάν Λαμπέντ, αλλά και ο Ουώλτερ Λάσελι, ο θρυλικός φωτογράφος του Ζορμπά.

πρινταμεσανυχτα2

Εξολοκλήρου γυρισμένη στην νότια Πελοπόννησο αποτελεί  το τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο του  ζευγαριού. Η ιστορία που ξεκίνησε,  «Πριν το Ξημέρωμα» με  τη σύντομη συνάντηση της γαλλίδας φοιτήτριας τότε, Ζιλί Ντιλπί και του νεαρού Αμερικανού, Ίθαν Χοκ, στη Βιέννη, συνεχίστηκε στο Παρίσι «Πριν το Ηλιοβασίλεμα» και εννέα χρόνια μετά, το 2005. Ο νεαρός Αμερικανός  είναι πια διάσημος συγγραφέας και η γαλλίδα φοιτήτρια μεγάλωσε, περιπλανιούνται στη πόλη του φωτός και μιλούν για όλα, ένα διάλογος με το χρόνο και για το χρόνο. Η ιστορία τους θα κορυφωθεί στις περιοχές της Μεσσηνίας και της Πύλου, όπου το ζευγάρι θα κάνει την τελευταία του βόλτα, μια βόλτα μέχρι τα μεσάνυχτα που θα το φέρει αντιμέτωπο με την ενήλικη ζωή. Τελικά τα happy ends υπάρχουν μόνο στις ταινίες;

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment στις 13 Ιουνίου.

Η  πρεμιέρα του Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας θα είναι κλειστή και η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
To νέο State Coffee Co. στον Βόλο εμπνέεται από τα νεοϋορκέζικα espresso bars του ’30