Quantcast

Η IKEA δοκιμάζει φαγητό με κύρια συστατικά έντομα και φύκια

Η IKEA πειραματίζεται στη δοκιμή φαγητού με κύρια συστατικά έντομα και φύκια, που πιθανότατα θα συγκαταλέγεται στα μενού των καταστημάτων της. Το εργαστήριο καινοτομίας της IKEA, Space10, με έδρα την Κοπεγχάγη παρουσίασε το όραμα για το “φαστφούντ του μέλλοντος”, το οποίο οφείλει να είναι υγιεινό, γευστικό, αλλά και βιώσιμο.

Οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν τα διάσημα κεφτεδάκια της, αλλά και burger φτιαγμένα από έντομα, το Dogless Hotdog, στο οποίο το λουκάνικο έχει φυτική προέλευση και το ψωμάκι είναι φτιαγμένο από ένα μονοκύτταρο φύκι που προσφέρει περισσότερο καροτένιο από το καρότο και πιο πολύ σίδηρο από το σπανάκι, αλλά και σαλάτες με λαχανικά που θα καλλιεργούνται μέσα στα εργαστήρια της σουηδικής εταιρείας.

Όπως δήλωσε ωστόσο, η ίδια η εταιρεία στο Business Insider, δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια προσθήκης αυτών των πιάτων στο μενού της, αλλά στόχος της IKEA είναι “να προσφέρει πιάτα γευστικά, τα οποία θα είναι ταυτόχρονα καλά για τον άνθρωπο και τον πλανήτη”.

Πηγή: Business Insider

More Stories
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958
Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg
DIDÉE.GR