Quantcast

Πέθανε ο μεγάλος Βρετανός αστροφυσικός, Στίβεν Χόκινγκ

“Remember to look up at the stars and not down at your feet”

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών, ο αξιόλογος Βρετανός θεωρητικός φυσικός, Στίβεν Χόκινγκ κι ένας από τους πιο σπουδαίους επιστήμονες του κόσμου. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην οικία του στην πόλη του Κέμπριτζ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των παιδιών του.

“Αισθανόμαστε απέραντη θλίψη για τον θάνατο του αγαπημένου μας πατέρα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός επιστήμονας και σπάνιος άνθρωπος, το τεράστιο έργο του οποίου θα ζήσει για πολλά χρόνια ακόμη”, τόνισαν τα παιδιά του, Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ. “Το θάρρος και η επιμονή του, σε συνδυασμό με το χιούμορ και την ευφυΐα του, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο”.

Όπως προσθέτουν μάλιστα, τα ίδια, “Μια φορά είχε πει πως δεν θα ήταν και πολύ σπουδαίο αυτό το σύμπαν, αν δεν ήταν το σπίτι των ανθρώπων που αγαπάς. Θα μας λείπει για πάντα”. Αναμφίβολα, το σύμπαν θα έμοιαζε λιγότερο σπουδαίο χωρίς την ιδιαίτερη συμβολή αυτού του εξαιρετικού φυσικού, κοσμολόγου και συγγραφέα που χτυπήθηκε από την νόσο του κινητικού νευρώνα σε ηλικία 21 ετών, και έκτοτε καθηλώθηκε σε καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στίβεν Χόκινγκ έγινε διεθνώς διάσημος για το έργο του πάνω στις μαύρες τρύπες, τη βαρύτητα και τη σχετικότητα, ενώ ήταν ο συγγραφέας πολλών δημοφιλών βιβλίων, με κορυφαίο “Το Χρονικό του του Χρόνου” που αποτέλεσε το best seller της βρετανικής Sunday Times επί 237 εβδομάδες, σπάζοντας κάθε παγκόσμιο ρεκόρ .

 

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR