Quantcast

H Κατρίν Υτέν-Μπλε ανοίγει μουσείο με τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του Πικάσο

H Κατρίν Υτέν-Μπλε, μοναχοκόρη της δεύτερης συζύγου του Πάμπλο Πικάσο, Ζακλίν Ροκ -που διαθέτει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως συλλογή έργων του Πικάσο- πρόκειται να ιδρύσει ένα μουσείο στη Νότια Γαλλία προκειμένου να στεγάσει εκεί την μεγάλη συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου. Ο σκοπός της Κατρίν Υτέν-Μπλε είναι να αφιερώσει το μουσείο στον ζωγράφο αλλά και τη μητέρα της, με την οποία σύναψε τον τελευταίο του γάμο που διήρκεσε 11 χρόνια.

Η συλλογή της ίδιας, την οποία κληρονόμησε από τη μητέρα της, περιλαμβάνει περίπου 2.000 έργα. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων αυτών χρονολογείται μεταξύ 1952 και 1973, την περίοδο που η Ροκ ήταν σύντροφος του Ισπανού ζωγράφου. Η συλλογή περιλαμβάνει πάνω από 1.000 πίνακες αλλά και αμέτρητα σχέδια, κεραμικά, γλυπτά, ζωγραφισμένα πιάτα καθώς και φωτογραφίες της ζωής του ζευγαριού.

Το ζευγάρι έχει ταφεί μαζί στο Château de Vauvenargues, το οποίο βρίσκεται κοντά στον χώρο όπου πρόκειται να στεγαστεί και να λειτουργήσει το μουσείο.

Το νέο μουσείο θα στεγαστεί εντός του χώρου της Μονής των Ιεροκηρύκων (Couvent des Prêcheurs) στην πανέμορφη πόλη της Aix-en-Provence. 

More Stories
crash maxmara ss24 1 1600x1200 (1)
Phantasie by Weekend Max Mara
DIDÉE.GR