Quantcast

Νikkei: Γευστικά πυροτεχνήματα στο hot spot της πόλης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Δανός
Φωτογραφίζει ο Ιωσήφ Αλεξιάδης

Ωδή στην περουβιανή κουζίνα και το Velvet old Fashioned στα καλύτερά του.

Αποκωδικοποιώντας τον καλύτερο συνδυασμό γεύσεων, αυτόν που δημιουργεί πραγματικές εμπειρίες, το πιο κοσμικό hot spot του Κολωνακίου ανοίγει τις πόρτες του και σερβίρει τις πιο εκλεπτυσμένες προτάσεις του μενού του, συνδυασμένες με το Macallan, το πιο Super Premium Single Malt whisky!

Το περουβιανό, γιαπωνέζικο bar-restaurant στην καρδιά του Κολωνακίου, φιλοξένησε μια μοναδική γευστική εμπειρία που αποτέλεσε ωδή στην κουζίνα των τριών ηπείρων και στην πολυτέλεια του Macallan. Με επιλεγμένες, από το ήδη υπάρχον μενού προτάσεις, το πιο ατμοσφαιρικό τραπέζι διαμορφώθηκε με τους πιο αισθησιακούς συνδυασμούς.

macallan

Το Velvet old Fashioned στα καλύτερά του! Δια χειρός της Μαίρης Ταλαιπώρου, το cocktail που προσδιόρισε τη συνάντηση και αφιερώθηκε στη βραδιά, συστήθηκε με 75 ml The Macallan Amber, 7.5 ml Pedro Ximénez sherry, 7.5 ml Demerara sugar syrup και 2 dash Aromatic Bitters, ενώ λουλούδια εσπεριδοειδών με διακριτικούς τόνους βανίλιας ενώνονται με φρούτα. Το Macallan Amber απελευθερώνει τη γεύση του πράσινου μήλου, του λεμονιού και της κανέλλας καθώς κυριαρχεί μια επίγευση αποξηραμένων φρούτων. Τέλος, το ντελικάτο άρωμα κίτρου και βανίλιας προσδίδει στο απόσταγμα τον ευγενικό και ισορροπημένο του χαρακτήρα και γίνεται η βάση του ωραιότερου Velvet old Fashioned της πόλης.

Μια μαγική προσέγγιση της πολυτέλειας που φανερώνει το μεγαλείο του Macallan. Το μεγαλείο που το αντιλαμβάνεται το πιο ψαγμένο κοινό της πόλης.

Τα μικρά πυροτεχνήματα της περουβιανής κουζίνας, αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και ενώθηκαν με τη γεμάτη και φρουτώδη γεύση του Macallan.

– Nigiri φουά γκρά, τζίντζερ, gastric sauce
– Causas καπνιστό κοτόπουλο, τρούφα, τυρί manchego
– Tacos με picanha, σουσάμι, κίμτσι, κόλιανδρο, σόγια

Οι τρεις επιλογές του μενού απέδειξαν πως η μοναδικότητα της κουζίνας του Nikkei, μπορεί να ικανοποιήσει και το πιο απαιτητικό κοινό, με τον επικεφαλής της κουζίνας Θάνο Στασινό, να σερβίρει ασυναγώνιστα πιάτα.

Ο αξεπέραστος εξωτισμός μας οδήγησε στο bar για την απόλυτη εμπειρία Macallan, μέσα από το perfect serve, το οποίο φανέρωσε τον εκλεπτυσμό και επαλήθευσε την επιλεκτικότητα και την αξεπέραστη φήμη του, εκφράζοντας την πολυτέλεια στην ολοκλήρωση του dinner-εμπειρία στο κέντρο της Αθήνας.

Τα φυσικά χρώματα του Macallan «πατούν» πάνω σε μια μελετημένη φιλοσοφία των δημιουργών. Τα δρύινα βαρέλια όπου το ουίσκι ωριμάζει, προσφέρουν τους μοναδικούς χρωματισμούς του και το ανάγουν σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ο συνδυασμός της πλούσιας γεύσης που το καθιστά μοναδικό στην κατηγορία του και η φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω, συνθέτουν το εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα του Super Premium Single Malt whisky.

More Stories
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057
Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο
DIDÉE.GR