Quantcast

Νεφέλη Γεωργαλά: Το νέο εγχείρημα και η εξέλιξη του blogging

Φωτογραφίζει ο Ιωσήφ Αλεξιάδης
Γράφει ο Ιωάννης Μεκιάμης
Hair/Makeup Δημήτρης Στράτος

Η Νεφέλη Γεωργαλά μιλά για το νέο της εγχείρημα και για τη συνεχή εξέλιξή της στο blogging.

Outfit Dimitris Petrou / Jewellery Nebula

Πρόσφατα σε είδαμε σε ρόλο καθηγήτριας, καθώς επιλέχθηκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διδάξεις σε νέα παιδιά την τέχνη της ηλεκτρονικής διαφήμισης. Μίλησε μας για την εμπειρία αυτή.
Βεβαίως, το έκανα ΚΑΙ αυτό! Πιο συγκεκριμένα, πήγα στην Alicante της Ισπανίας, όπου έχει έδρα ο EUIPO ( European Union Intellectual Property Office), ένας Ευρωπαικός Οργανισμός με τον οποίο συνεργάζομαι στενά από τον περασμένο Ιούνιο και για τον οποίο θα σας μιλήσω εκτενέστερα στη συνέχεια. Για μία ολόκληρη μέρα λοιπόν εκτέλεσα χρέη δασκάλας στο International School of Alicante. Μέσα από διάφορα workshops ανέλαβα να ενημερώσω παιδιά ηλικίας από 11-17 για τα πνευματικά δικαιώματα και τη χρήση τους όσον αφορά το Internet και κυρίως τα social media. Είναι ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τον EUIPO, πώς τα πνευματικά δικαιώματα του καθενός μπορούν να προστατευτούν επάξια χωρίς αυτό να επηρεάσει την δημιουργικότητα και την έμπνευση.

Η εμπειρία αυτή σε πήγε μέχρι την Ισπανία και γενικά έχουμε δει πως ταξιδεύεις πολύ συχνά. Πόσο σημαντικό θεωρείς πως είναι για έναν blogger το να ανακαλύπτει νέες εικόνες;
Ταξιδεύω από μωρό, ο πατέρας μου είναι υπαίτιος για αυτό το μικρόβιο! Του είμαι αιώνια ευγνωμονούσα. Δε θα είχα το μυαλό που έχω τώρα αν δεν είχα δει τόσα πολλά πράγματα και αν δεν είχα συναναστραφεί με τόσο διαφορετικούς ανθρώπους και φυλές. Φροντίζω να ταξιδεύω μία φορά το μήνα. Το χρειάζομαι, αποτελεί ανάγκη μου. Καθαρίζει το μυαλό μου, γεμίζει νέες εικόνες, ανανεώνομαι. Είναι τόσο μα τόσο σημαντικό να ταξιδεύεις. Εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος κάθε φορά όλο και περισσότερο. Και φυσικά για το επάγγελμά μας είναι πρωτίστης σημασίας τα ταξίδια. Τόσο για εμάς τους ίδιους από θέμα έμπνευσης όσο και από άποψη εικόνων που δίνεις στο κοινό σου. Ταξιδεύουν μαζί σου!

Εδώ και μερικούς μήνες έχεις ξεκινήσει το δικό σου brand κοσμημάτων, το Nebula. Μίλησε μας για το νέο σου αυτό εγχείρημα.
Το Nebula είναι ολόκληρο concept. Τα κοσμήματα είναι το πρώτο στάδιο. Δε σας αποκαλύπτω περισσότερα! Επί της ευκαιρίας να πω πώς Nebula στα λατινικά σημαίνει ομίχλη ή σύννεφο  (έτσι μεταφράζεται και το όνομά μου) και είναι συνάμα και ένας χαρακτήρας κόμικ της Marvel. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θετική μου αύρα σαν άνθρωπος αλλά αντιπροσωπεύει αυτή τη πλευρά του χαρακτήρα μου που είναι λίγο πιο dark και άκρως δημιουργική.

Outfit Dimitris Petrou / Jewellery Nebula
Outfit Dimitris Petrou / Jewellery Nebula

Έχεις ζήσει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό. Πιστεύεις μπορεί να συγκριθεί το επίπεδο του blogging και της μόδας γενικότερα, σε σύγκριση με της Ελλάδας; Έχεις σκεφτεί να μετακομίσεις ξανά;
Έχω ζήσει αρκετά χρόνια έξω, ναι. Πρώτα ξεκίνησα να γίνομαι «γνωστή> έξω και μετά στην Ελλάδα. Τα πράγματα είναι σαφώς πολύ καλύτερα από ότι το 2013, όπου και μετακόμισα πίσω στην Ελλάδα από τη  Νέα Υόρκη. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι Έλληνες με απίστευτο ταλέντο και  όραμα. Το βασικό μειονέκτημα της εγχώριας βιομηχανίας είναι ο αντιεπαγγελματισμός. Λάθος άνθρωποι σε καίριες θέσεις. Έχω πίστη όμως!

Δεν ξέρω αν θα μετακόμιζα ξανά. Αν το αισθανθώ, θα το κάνω. Δεν έχω ακόμη παιδιά για να έχω κάτι ουσιαστικό να με κρατάει κάπου και να αφιερωθώ σε αυτά.  Δεν πολυσκέφτομαι τα πράγματα, όπως νιώθω, πράττω.

Κάθε μέρα και με την επίδραση των social media, βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με το fashion blogging. Ποια πιστεύεις πως είναι τα θεμέλια για να στηθεί σωστά ένα blog; Τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό;
Το blogging είναι δουλειά. Είναι σοβαρή δουλειά που εμένα και της αδερφής μου μας βγάζει τα προς το ζην. Είμαστε απόλυτα dedicated σε αυτό και αυτό ακριβώς είναι που μας καθιστά και επαγγελματίες και μας κάνει να εξελισσόμαστε αλλά και να αντέχουμε στο χώρο με την πάροδο του χρόνου. Οι εταιρίες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και ξέρουν να ξεχωρίζουν . Όχι πάντα, αλλά σε μεγάλο βαθμό. Το blogging δεν είναι το Ιnstagram. Επικρατεί μία σύγχυση τον τελευταίο ειδικά χρόνο στα social media όσον αφορά το ποιος επαγγέλλεται τι. Εξού και οι επονομαζόμενοι «instagramers» και “public figures”. Τελικά όλοι επιθυμούν ένα κομμάτι αυτής της γλυκιάς πίτας!

Σχετικά τα νέα παιδιά που επιθυμούν να κάνουν αυτή τη δουλειά στα σοβαρά, έχω να τους πω να το τολμήσουν γιατί χρειαζόμαστε νέα ταλέντα με όραμα και επιρροή, να είναι σωστοί επαγγελματίες και να τους ενδιαφέρει η ποιότητα.

Jewellery Nebula
Jewellery Nebula

Ακολουθείς τις τάσεις της μόδας ή προτιμάς να δημιουργείς μια δική σου ξεχωριστή εικόνα; Μπορούν αυτά τα δύο να συνυπάρξουν;
Δεν ακολουθώ πιστά τις τάσεις της μόδας. Παραμένω πιστή στο δικό μου στυλ και οποιοδήποτε trend μου αρέσει και πιστεύω πώς μπορώ να ενστερνιστώ, το κάνω. Δεν έχω υπάρξει ποτέ fashion victim ( μόνο shoes victim ) αλλά για να είσαι πάντα up-to-date και trendsetter, χρειάζεται να αγκαλιάζεις τις νέες τάσεις της μόδας, χωρίς ξαναλέω να παρεκκλίνεις από το δικό σου προσωπικό στυλ.

Βλέπουμε πως μέσω του blogging, εξελίσσεσαι διαρκώς, μπαίνεις σε καινούργιους ρόλους και εξερευνάς νέους χώρους. Που θα ήθελες να σε οδηγήσει το συναρπαστικό αυτό ταξίδι;
Μα αυτή είναι ακριβώς η γοητεία αυτής της δουλειάς! Πώς με έχει οδηγήσει σε μονοπάτια που δεν περίμενα ποτέ να περπατήσω. Το να είσαι blogger, σημαίνει πώς παράγεις περιεχόμενο και εμπνέεις το κοινό, ταυτόχρονα κρατάς και ρόλο επιμορφωτικό. Μέσα από εικόνες διανύεις ολόκληρο ταξίδι που συμπληρώνεις μετά με λέξεις, δεν είναι όμως απαραίτητο γιατί ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει τις δικές του λέξεις πάνω στις εικόνες! Εμένα το blogging με οδήγησε στο να μιλήσω στο ΤΕDX, να δίνω διαλέξεις σε συμπόσια αλλά και σε νέα παιδιά σε πανεπιστήμια και σχολεία και στο νέο μου ρόλο με τον EUIPO.  Όταν η δουλειά μου αναγνωρίζεται και από τέτοιους οργανισμούς, το σίγουρο είναι πώς κάτι κάνω σωστά! Και εγώ το λέω για να το ακούω και να το πιστεύω όλο και πιο πολύ έτσι ώστε να εξελίσσομαι όλο και περισσότερο. Ο κόσμος που με ακολουθεί είναι για μένα πηγή αγάπης και έμπνευσης. Χωρίς αυτούς, τίποτα από αυτά δε θα ήταν εφικτά. Νιώθω ευλογημένη κάθε μέρα και πιο πολύ. Κοινότυπο; Μπα, πέρα για πέρα αληθινό. Το τι θα ακολουθήσει μετά είναι για μένα άγνωστο. Προς το παρόν, χτίζω το Nebula, το δεύτερο μου παιδάκι ( το Twinfashion ήταν το πρώτο).

Outfit Dimitris Petrou / Jewellery Nebula
Jewellery Nebula

Επισκεφτείτε το blog της Νεφέλης και της Ναταλίας

bynefandnat.com

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR