Quantcast

Η Burberry βρήκε τη λύση ώστε να αξιοποιήσει το μη χρήσιμο δέρμα

Η γνωστή εταιρεία Burberry, φημίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος για τα δερμάτινα είδη της. Δεκάδες σχέδια από τσάντες και αξεσουάρ σχεδιάζονται και παράγονται κάθε χρόνο από το βρετανικό κολοσσό μόδας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και τόνοι από δέρμα αποκομμάτων.

Μόνο για το 2017 υπολογίζεται πως το δέρμα που περίσσεψε από τη κατασκευή luxury προϊόντων από την Burberry, θα ξεπεράσει τους 120 τόνους.

Έτσι ο γνωστός οίκος μόδας θέλοντας να αξιοποιήσει όλη αυτή τη ποσότητα δέρματος, δείχνοντας με αυτό το τρόπο, οικολογική συνείδηση, θα συνεργαστεί με την επίσης βρετανική εταιρεία Elvis & Kresse, η οποία θα χρησιμοποιήσει το δέρμα για τη κατασκευή οικιακών αξεσουάρ.

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων από τη σειρά που θα προκύψει θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς που επικεντρώνονται σε περιβαλλοντολογικά προβλήματα και σε ζητήματα που αφορούν την εύρεση και αξιοποίηση νέων πόρων ενέργειας, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα τα αξιοποιήσει η Elvis & Kresse για να επεκτείνει το έργο της για τη μείωση και την επαναχρησιμοποίηση απορριμμάτων.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR