Quantcast

Ο οίκος Burberry σχεδιάζει να γίνει ένα υπερπολυτελές brand

Λίγο καιρό μετά την αποχώρηση του Christopher Bailey, ο οποίος βρισκόταν στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Burberry για 17 χρόνια, ακόμα μια μεγάλη αλλαγή έρχεται για τον βρετανικό κολοσσό μόδας.

Ο Marco Gobbetti, που αντικατέστησε τον Bailey, σκοπεύει να αλλάξει κατά πολύ την εικόνα που έχει σήμερα η Burberry και να την μετατρέψει σε ένα υπερπολυτελές brand, αντίστοιχο με τους οίκους Hermes και Dior.

Μια δερμάτινη τσάντα της Burberry κοστίζει κατά μέσω όρο, 1.000 ευρώ, ενώ αν συγκρίνεις τις τιμές της, με τις τιμές των οίκων που προαναφέρθηκαν, εκείνες αγγίζουν το τετραπλάσιο.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου που σκοπεύει να ακολουθήσει ο Marco Gobbetti, ανακοινώθηκε πως πολλά από τα καταστήματα της Burberry σε μεγάλα εμπορικά των Η.Π.Α, πρόκειται να κλείσουν ενώ δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί το τί πρόκειται να γίνει με τα καταστήματα της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια προσπάθεια είχε κάνει και η Mulberry, χωρίς όμως να βρει ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση στο αγοραστικό κοινό που είχε στοχεύσει και έτσι αναγκάστηκε να γυρίσει στις παλιές, χαμηλότερες τιμές της.

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR