Quantcast
Villa Safadasht

Villa Safadasht: Μια πολυτελής εξοχική κατοικία στο Ιράν

Το στούντιο Kamran Heirati Architects κατασκεύασε αυτό το εντυπωσιακό ιρανικό εξοχικό “Villa Safadasht” στην πόλη Karaj. Το κτίριο χωρίζεται σε δύο μέρη: μια περιοχή ψυχαγωγίας με τζακούζι και μια εξωτερική πισίνα. Μια υπερυψωμένη διάβαση εκτείνεται σε μια πισίνα προκειμένου να συνδέσει τα δύο μονολιθικά μπλοκ του σπιτιού. Έτσι, ικανοποιεί παράλληλα τον κοινωνικό τρόπο ζωής αλλά και την ιδιωτικότητα.

Ο ακατέργαστος, γκρίζος Esparakhon – ένας τοπικός δολομίτης – ήταν το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την επένδυση των εξωτερικών και εσωτερικών τοίχων του σπιτιού, έκτασης 1.100 τετραγωνικών μέτρων.

Σχετικά με το διάδρομο του δεύτερου ορόφου, εκτείνεται στο πλάτος της πισίνας, με φεγγίτες και γυάλινα ανοίγματα να δημιουργούν αντανάκλαση στο νερό από κάτω. Μεγάλα παράθυρα σε κάθε άκρο της διόδου γεμίζουν το πέτρινο σπίτι με φυσικό φως, ενώ τρία μπαλκόνια εγκαθίστανται στο δεύτερο όροφος, προσφέροντας θέα στους κήπους.

Στο πίσω μέρος του κτιρίου, μια παχιά οριζόντια δοκός από σκυρόδεμα πηγαίνει παράλληλα με τη δίοδο, σχηματίζοντας ένα κενό που μοιάζει να ενώνει την αυλή με τον ουρανό. Σύμφωνα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της περσικής αρχιτεκτονικής, το αρχιτεκτονικό γραφείο επεδίωξε να οραματιστεί το κτίριο και τον κήπο σαν σύνολο. Οι δοκοί έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση 15 μέτρων από κάθε πλευρά της πισίνας και οι πλάκες από σκυρόδεμα ενισχύονται, έτσι ώστε να μην μπλοκάρουν τη θέα.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR