House W: Επιβλητική κατασκευή στη πλαγιά ενός λόφου

Μπορεί το House W να φαίνεται αρκετά απλό ως προς τη κατασκευή του, σίγουρα όμως δεν είναι.

Έχοντας χτιστεί στη πλαγιά ενός λόφου, δημιουργούνται δύσκολες συνθήκες λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Αυτό βέβαια αποτέλεσε πρόκληση για τη ομάδα σχεδιασμού η οποία έπρεπε να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες διαβίωσης σε ένα πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας. Μετά από έξι μήνες έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Tsinghua, τα παράθυρα τοποθετήθηκαν με βάση τη ροή του ηλιακού φωτός, ενώ στους εξωτερικούς τοίχους προστέθηκαν μονωτικές πλάκες, με στόχο τη διατήρηση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Ο εσωτερικός του σχεδιασμός ακολουθεί την ιδέα του αρχιτέκτονα από την Αυστρία, Adolf Loos, που θέλει να αφαιρεί διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργώντας μια καθαρή, αλλά εντυπωσιακή εικόνα.

Photos: Chen Hao, Sun Haiting

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE