To MK5 House σε δασότοπο της Φινλανδίας

Στους δασότοπους της Φινλανδίας η μονάδα κατοίκισης ΜΚ5 κατανέμει ισότιμα τους χώρους χρήσης της σε μια οικογενειακή κατοικία και σε ένα εκπληκτικό παιδότοπο.
Η χρήση των ξύλινων σανίδων είναι διάχυτη σε όλη την κατασκευή, από την εξωτερική επένδυση του κτιρίου και το εσωτερικό δάπεδο έως και τα χειροποίητα έπιπλα.
Χάλκινες κατακόρυφες περσίδες, έχουν τοποθετηθεί στρατηγικά ώστε να αποφεύγεται η οπτική επαφή με τις γειτονικές κατοικίες, εξασφαλίζοντας όμως άπλετη θέα προς το τοπίο.
Ο λιτός σχεδιασμός δεν αποκλείει τις παιχνιδιάρικες εκφάνσεις.
Εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, όπως το πράσινο pop χρώμα στο έπιπλο της κουζίνας, συνυπάρχουν με πιο εκκεντρικές κατασκευές όπως η αιώρα που πλαισιώνεται επάνω από το κυρίως καθιστικό και η δοκός αιώρησης.

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE