Quantcast

The Charm Townhouse: Η urban αισθητική του Τελ Αβίβ

Στην ιστορική γειτονιά του Neve Tzedek στο Τελ Αβίβ, δεσπόζει με υπερηφάνεια το Charm Townhouse, μια συνδημιουργία των MGA | Meira Galav Architect και Urbany | Shai Fogel Architect που ουσιαστικά πρόκειται για αναπαλαίωση στο κτίριο το οποίο χτίστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Το Townhouse διατήρησε πολλά από τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, συνδυάζοντας με αυτό τον τρόπο την urban αισθητική με τη παράδοση.

Έτσι δημιούργησαν μια σύγχρονη είσοδο η οποία  έρχεται σε αντίθεση με τα καλοδιατηρημένα παράθυρα, όπως σε  πλήρη αντίθεση με την πρόσοψη έρχεται το πίσω αλλά και το πλαϊνό μέρος, όπου παντζούρια διπλού ύψους, εξασφαλίζουν έξτρα προστασία από τον ήλιο και τα αδιάκριτα βλέμματα.

Στη μπροστινή είσοδο υπάρχουν σκαλιά που σε οδηγούν αμέσως σε έναν ανοιχτό χώρο που απαρτίζεται από ένα σαλόνι, μια κουζίνα και μια τραπεζαρία, ενώ η χρωματική παλέτα είναι πιστή στις ουδέτερες αποχρώσεις με κάποιες μικρές πινελιές χρωμάτων όπως το μωβ και το πράσινο.

Η Lindsay Bentis του Thread Art + Design, που ανέλαβε και την εσωτερική διακόσμηση, χρησιμοποίησε ξύλο καρυδιάς και πέτρα, τα οποία ταιριάζουν μοναδικά με τη μοντέρνα επίπλωση. Το πρώτο πάτωμα διαθέτει δύο παιδικά υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και ένα την κύρια κρεβατοκάμαρα, ενώ στο πάνω διάζωμα βρίσκονται επίσης ένα υπνοδωμάτιο καθώς και ένα μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα.

 

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR