Quantcast

Μοντέρνες επιρροές και πολυτέλεια στο Μπουένος Άιρες

Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Andrés Remy σχεδίασε πρόσφατα στο Acassuso, του Μπουένος Άιρες, μια ξεχωριστή και άκρως γοητευτική κατοικία. Ένα ιδιαίτερο σπίτι που διαθέτει πολλαπλά επίπεδα και γέφυρες που συνδέουν τα δωμάτια μεταξύ τους.

Το σπίτι περιβάλλεται από ένα πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί στην μπροστινή πόρτα και «αγκαλιάζεται» από μια λίμνη, που διακοσμεί το γκαράζ. Αυτό το μικρό οικοσύστημα ποικίλλει ανάλογα με την εποχή του χρόνου και δημιουργεί μοναδικό τοπίο για όσους επισκέπτονται το σπίτι. Στην συνέχεια μας υποδέχεται μια ψηλή ξύλινη πόρτα και ένα φουαγιέ που επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορα επίπεδα του σπιτιού.

Στο εσωτερικό της κατοικίας, το σαλόνι διαθέτει μεγάλα παράθυρα προσφέροντας θέα στην αυλή. Το υπόγειο, που είναι εν μέρει κάτω από το επίπεδο του δρόμου, στεγάζει αίθουσα παιχνιδιών, την τραπεζαρία και σπα. Στον τελευταίο όροφο του σπιτιού βρίσκονται τα υπνοδωμάτια. Μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν την είσοδο στο άπλετο φυσικό φως να τα πλημμυρίσει, ενώ μια γυάλινη γέφυρα οδηγεί σε μια πράσινη οροφή που θυμίζει μονοπάτι.

Photography by  Alejandro Reral

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR