Quantcast

Dirt’idee #14 από τη Μαριτίνα Χαλβατζή

Dirt’idee: Κάθε εβδομάδα, η Dirty Maritini – style blogger στο dirtymaritini.com – ανακαλεί τα 5 πράγματα που της κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα παραθέτει στο didee.gr, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κείμενο και εικαστικό: Μαριτίνα Χαλβατζή (@dirtymaritini)

 

To κινηματογραφικό αφιέρωμα στον David Lynch

Tην Πέμπτη 31 Αυγούστου έως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο Άστυ αφιέρωμα στον σπουδαίο Αμερικανό σκηνοθέτη David Lynch Μια εβδομάδα με 2 ή 3 ταινίες καθημερινά, με 1 ενιαίο εισιτήριο των 7 ευρώ. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει τις σημαντικότερες ταινίες του Λιντς: “Χαμένη Λεωφόρος”, “Eraserhead”, “The Straight Story”, “Ατίθαση Καρδιά”, “Άνθρωπος Ελέφαντας”, “Inland Empire” & “Mulholand Drive”.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Δευτέρα 4, Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου: “Mulholand Drive”, στις 18.00 “Άνθρωπος Ελέφαντας”, στις 20.30 “Inland Empire”, στις 22.30

Το νησί της Κέρκυρας

Οι μαγευτικές παραλίες, τα βόρεια χωριά, η χώρα, το Κανόνι και φυσικά το Μον Ρεπό, είναι μόνο κάποια από τα πολλά σημεία που αν μη τι άλλο αξίζει κανείς να επισκεφθεί στο νησί των Φαιάκων, ακόμη και το φθινόπωρο.

Τα ψηλοτάκουνα ankle strap Cap Ferrat του brand DiGaia

Πριν από δύο σεζόν, η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο ευρύ κοινό χάρη στο brand της DiGaia, και αμέσως κέρδισε τις εντυπώσεις με τις φινετσάτες της δερμάτινες δημιουργίες. Σύντομα τα παπούτσια DiGaia από τα πολυτελή ιταλικά δέρματα, κατάφεραν να γίνουν τα αγαπημένα πολλών γυναικών, κάνοντας τες να ανυπομονούν να αποκτήσουν το δικό τους ζευγάρι.

«Το Di Gaia στα ιταλικά σημαίνει ‘από τη Γη’ και το όνομα το έβγαλα προς τιμήν της θεάς Γαίας, η Aρχέγονη Μάνα Γη. Το brand name είναι στα ιταλικά διότι η κατασκευή είναι όλη hand made in Italy, και ειδικότερα στη Φλωρεντία. Με τα DI GAIA εμείς οι γυναίκες πατάμε στη Γη με στόχο να πιάσουμε τον Ουρανό» αναφέρει η σχεδιάστρια.

Αξιοπρόσεκτο κομμάτι της καλοκαιρινής συλλογής της DiGaia για το ᾽17,  είναι αδιαμφισβήτητα το σχέδιο Cap Ferrat. H γαλάζια/ μπεζ απόχρωση, με το ιταλικό και άκρως θηλυκό καλούπι του, συντέλεσαν ενεργά ώστε το συγκεκριμένο σχέδιο να γίνει στην κυριολεξία ανάρπαστο.

To βιβλίο Halston: Inventing American Fashion από τις εκδόσεις Rizzoli

Αυτό το hardcover βιβλίο που γράφτηκε από την ανιψιά και έμπιστη του Halston Frowick, είναι το πρώτο που μαρτυρά τη ζωή ενός σχεδιαστή που προσωποποίησε την αμερικανική μόδα στη δεκαετία του ’70. Η ιστορία του ξεδιπλώνεται μέσα από συνεντεύξεις με το πελατολόγιο του, αδημοσίευτα σχέδια του αλλά και μια σειρά από υπέροχες φωτογραφίες – σκιαγραφώντας με αυτό τον τρόπο το παρελθόν του από τη στιγμή που ξεκίνησε ως δημιουργός καπέλων για τον Bergdorf Goodman μέχρι το άνοιγμα της δικής του ετικέτας το 1968.

Το δερμάτινο backpack Faye του οίκου Chloé

Ο χαρακτηριστικός κρίκος με την αλυσίδα, η γαλαζογκρί απόχρωση της και οι άκρως κομψές της λεπτομέρειες, κατατάσσουν αυτή την τσάντα σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά αξεσουάρ και αυτής της σεζόν. Εάν είσαι boho τύπος και συνηθίζεις να έχεις πάνω σου μόνο τα βασικά, τότε η Faye είναι αδιαμφισβήτητα

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR