Ισχυρές σχεδιαστικές αντιθέσεις σε κατοικία της Μελβούρνης

Το αρχιτεκτονικό στούντιο tenfiftyfive ολοκλήρωσε πρόσφατα μια προσθήκη σε ένα παλιό σπίτι στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Σε αυτή, τα παράθυρα από μαύρο χάλυβα αντιπαραβάλλονται στην ξύλινη πρόσοψη, δημιουργώντας μια ισχυρή, οπτική αντίθεση.

Στο πίσω μέρος του σπιτιού υπάρχει ένας όμορφος, εξωτερικός χώρος. Και εκεί, τα παράθυρα με τα μαύρα πλαίσια δίνουν μια γεύση από το εσωτερικό, ενώ η πισίνα παρέχει την απαραίτητη χαλάρωση. Το εκτεθειμένο σκυρόδεμα περιβάλλει ένα παράθυρο με ξύλινο περβάζι και όταν είναι ανοιχτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τραπέζι ή γραφείο.

Το εσωτερικό, διαθέτει υλικά που με την πάροδο του χρόνου θα ομορφύνουν, δημιουργώντας μια αίσθηση ζεστασιάς. Μια εκτεθειμένη, ανακυκλωμένη, ξύλινη οροφή βρίσκεται στο καθιστικό και την κουζίνα. Εκεί, κόκκινο τούβλο καλύπτει τον τοίχο και αναδεικνύει τις πόρτες των ντουλαπιών με τα ξύλινα κουφώματα. Το μάρμαρο Statuario χρησιμοποιείται στην κατασκευή της νησίδας.

Πίσω από την κουζίνα βρίσκεται το κελάρι, με ανοιχτά ράφια από μαύρο χάλυβα και ανακυκλωμένο ξύλο. Τα γυαλισμένα δάπεδα από μπετόν χρησιμοποιούνται σε όλο το ισόγειο του σπιτιού στη Μελβούρνη. Υπάρχει επίσης και ένα διώροφο κενό πάνω από την τραπεζαρία, με σκοπό να επιτρέπει στο φως να γεμίζει το χώρο. Πάνω από τα παράθυρα της τραπεζαρίας βρίσκεται ένας πράσινος τοίχος, που προσφέρει μια αίσθηση της φύσης στο δωμάτιο.

Τέλος, το μπάνιο είναι φωτεινό και ευάερο, χρησιμοποιώντας γυάλινα χωρίσματα και λευκούς τοίχους και πλακάκια. Μαύρες λεπτομέρειες ολοκληρώνουν τη σοφιστικέ άποψη, στα φινιρίσματα των πλαισίων και πλακιδίων.

Φωτογραφίες: Christine Francis

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE