Φιλοσοφία σχεδιασμού σε κατοικία που λειτουργεί και ως φωτογραφικό στούντιο

Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kouichi Kimura, το συγκεκριμένο σπίτι στην Ιαπωνία δεν θυμίζει σε τίποτα μια κλασική κατοικία. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας, καθώς επιτρέπει την είσοδο στο φυσικό φως και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για φωτογραφικές λήψεις. Στο εσωτερικό του υπάρχουν δυο δωμάτια, ένα στούντιο φωτογραφίας και ένας χώρος γκαλερί. Το λευκό χρώμα υπερισχύει στους τοίχους των δωματίων ώστε να λειτουργούν εύκολα και ως «backdrops». Ωστόσο, σε αντίθεση με το ψυχρό λευκό χρώμα, το φυσικό ξύλο στο χώρο των γραφείων υπερισχύει προσφέροντας τις ισορροπίες που απαιτούνται.

Photos: NORIHITO YAMAUCHI & YOSHIHIRO ASADA/FORM KOUICHI KIMURA ARCHITECTS

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE