Quantcast

Εξοχική κατοικία της Γαλλίας σε δάσος από φράουλες, yucca και πεύκα

Το Atelier du Pont έχει σχεδιάσει μια εξοχική κατοικία με πισίνα στο Cap Ferret, μέσα σε ένα μικρό δάσος από φράουλες, yucca και πεύκα. Η έμπνευση για το σχεδιασμό του αντλήθηκε από άλλες δασικές καμπίνες, ενώ διαθέτει πολλαπλά ανοίγματα για να τονίσει τη σχέση της με τη γύρω φύση.

Μια μεγάλη πισίνα με ξύλινο deck και μια αμμώδη περιοχή περιβάλλεται από δέντρα και δημιουργεί έναν ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση και διασκέδαση.

Μέσα στο σπίτι, η τραπεζαρία και η κουζίνα μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο. Η μεγάλη τραπεζαρία δεσπόζει στο χώρο, φέροντας μια συλλογή από πολύχρωμα, κρεμαστά φώτα από την οροφή. Στην κουζίνα, τα ντουλάπια έχουν ένα χρυσό, μεταλλικό, μπροστινό μέρος, δίνοντας λίγο χρώμα στο λευκό χώρο.

Γύρω από τη κουζίνα και την τραπεζαρία υπάρχει το σαλόνι. Ο φωτεινός πορτοκαλί καναπές δημιουργεί ένα άνετο σημείο για να καθίσει κανείς, ενώ ένα τριγωνικό παράθυρο προσφέρει μοναδική θέα στα δέντρα. Επιπλέον, διατίθεται μια αίθουσα παιχνιδιών με τραπέζι μπιλιάρδου. Μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή ακολουθούν τη γραμμή της οροφής.

Κατεβαίνοντας κάτω, το τριγωνικό παράθυρο από το σαλόνι παρέχει άφθονο φυσικό φως στο κλιμακοστάσιο. Περισσότερα τριγωνικά παράθυρα μπορούν να βρεθούν σε άλλα δωμάτια, όπως στο υπνοδωμάτιο. Το συγκεκριμένο παράθυρο οδηγεί σε έναν μικρό, υπαίθριο χώρο.

Σε μια άλλη κρεβατοκάμαρα, ένα σύνολο από κουκέτες είναι ενσωματωμένο στο σχεδιασμό του δωματίου. Ο κεντρικός τοίχος διαχωρίζει τις κουκέτες και έχει μια στρογγυλή τρύπα, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να αλληλεπιδρούν ο ένας με τον άλλο.

Φωτογραφίες: Philippe Garcia
Project managers: Alice Berthelon, Maciej Janakowski
Landscape designer: Arnaud Gallou – Ferret Vert
General contractor: BMC

Πηγή: contemporist.com

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR