Quantcast

Σύγχρονη κατοικία στη Νότια Αφρική επαναπροσδιορίζει την έννοια του “beach house”

Οι Metropole Architects σε συνεργασία με τους Lee Moon Interiors και το Image Landscape Design, σχεδίασαν το House VZ στην πόλη Umdloti, στη Νότια Αφρική. Το συγκεκριμένο σπίτι κατασκευάστηκε με την πρόθεση να επαναπροσδιοριστεί η έννοια του “beach house”. Χωρίζεται σε τρία επίπεδα, έχει θέα στον ωκεανό, ενώ διαθέτει ένα κυρίως επίπεδο με εξωτερική πισίνα και χώρους διασκέδασης, αλλά και έναν όροφο για τα υπνοδωμάτια.

Στο χώρο της πισίνας, υπάρχει μια σκεπαστή βεράντα με BBQ, υπαίθρια τραπεζαρία και σαλόνι με καναπέδες. Η πισίνα διαθέτει φωτισμό που ανάβει το βράδυ για νυχτερινή κολύμβηση. Τα συρόμενα παράθυρα μπορούν να κλείσουν για να προστατεύσουν την περιοχή.

Μέσα στην κουζίνα, μία μακριά άσπρη και γκρίζα νησίδα βρίσκεται κάτω από τρία γυάλινα φώτα, που κρέμονται από την οροφή με κρυμμένο φωτισμό. Η κουζίνα έχει θέα στην πισίνα και στον απέραντο ωκεανό.

Όσον αφορά το σαλόνι, τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή στη γωνία, καθώς και μια οροφή με κρυφό φωτισμό, καθιστούν αυτό το ήδη φωτεινό δωμάτιο φωτεινότερο. Διακοσμημένο σε μπλε και απαλό κίτρινο χρώμα, φέρει τις αποχρώσεις της παραλίας από έξω προς τα μέσα. Στον τελευταίο όροφο του σπιτιού, το υπνοδωμάτιο έχει ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό, καθώς διαθέτει ένα μεγάλο, εντυπωσιακό μπαλκόνι.

  beach house
Φωτογραφίες: Grant Pitcher

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR