Εντυπωσιακή αναδιαμόρφωση ενός island cottage με θέα

Ο αρχιτέκτονας Vaughn McQuarrie μεταμόρφωσε ένα island cottage της δεκαετίας του 1920 στο νησί Waiheke της Νέας Ζηλανδίας. Χρησιμοποιώντας απλό σκυρόδεμα και ξύλο, έδωσε μια εντελώς διαφορετική πνοή στην παραθαλάσσια κατοικία. Ο McQuarrie κλήθηκε να σχεδιάσει το Oneroa House για έναν πελάτη που κατοικεί εδώ και 26 χρόνια στην άκρη του νησιού – περίπου 20 χιλιόμετρα από την ακτή του Όκλαντ.

«Οι ιδιοκτήτες ζούσαν στην περιοχή σε ένα εξοχικό σπίτι της δεκαετίας του 1920 για τα τελευταία 26 χρόνια. Σίγουρα χρειαζόταν επιδιόρθωση όμως ο χώρος γύρω του έχει μεγαλώσει. Για να επωφεληθεί από την υπάρχουσα βλάστηση, το νέο σπίτι σχεδιάστηκε σε παρόμοια θέση με το παλιό εξοχικό, ενσωματώνοντας μια μεγάλη δεξαμενή νερού από μπετόν. Έχει μια απίστευτη θέα στα ανατολικά της θάλασσας και στα δυτικά του κήπου.», εξήγησε ο McQuarrie, ο οποίος εργάζεται στο νησί από το 2009.

Στο ανανεωμένο island cottage τοποθετήθηκαν ψηλά παράθυρα, διαμορφωμένα έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επωφεληθούν από τον ήλιο το χειμώνα, αλλά και από τη σκιά που προσφέρει το καλοκαίρι. Το ένα υπνοδωμάτιο χωρίζεται από το φεγγίτη με ένα κοινόχρηστο μπάνιο. Διαθέτει γωνιακό παράθυρο με θέα στη θάλασσα και στο αίθριο. Εσωτερικά, οι τοίχοι και οι πλάκες από σκυρόδεμα παρέμειναν εκτεθειμένες και συνδυάστηκαν με τις σανίδες κέδρου και το κόντρα πλακέ. Πτυσσόμενες και συρόμενες, γυάλινες πόρτες συνδέουν κάθε τμήμα με τη βεράντα και τους κήπους, που ο αρχιτέκτονας σχεδίασε γύρω από το εξοχικό.

island cottage   

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE