Αρμονία, απλότητα και φυσικά υλικά σε οικογενειακή κατοικία της Αγγλίας

Οι BARC Architects κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό σπίτι, απλό αλλά τολμηρό παράλληλα, που θα ενθάρρυνε την υπαίθρια ζωή και θα μεγιστοποιούσε τη θέα στον κήπο.

Στο Πλίμουθ της Αγγλίας, το σπίτι διαθέτει ένα εξωτερικό μέρος από μεικτή παλέτα υλικών από κέδρο, μαύρο ψευδάργυρο, σχιστόλιθο και λευκό χρωματισμό. Μια μεγάλη, ξύλινη, μπροστινή πόρτα καλωσορίζει τον κόσμο στο φωτεινό ισόγειο με ένα ανοιχτό σχέδιο. Εκεί βρίσκεται ένα ευρύχωρο σαλόνι και δύο απλοί καναπέδες με ένα coffee table από ξύλο, ενώ ένας τοίχος από παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, προσθέτει άφθονο φυσικό φως στο δωμάτιο.

Στο πίσω μέρος του σπιτιού υπάρχει μια μεγάλη αυλή, κατά μήκος του σπιτιού. Όσο για την κουζίνα και την τραπεζαρία, διαθέτουν εξοπλισμό σε μινιμαλιστικό ύφος, δημιουργώντας ένα σοφιστικέ ύφος. Επίσης, στον κεντρικό όροφο του σπιτιού υπάρχει μια αίθουσα τηλεόρασης με μεγάλο καναπέ και πολλά ράφια για την αποθήκευση βιβλίων και παιχνιδιών. Πίσω από τη μπροστινή πόρτα υπάρχει μια σκάλα από ξύλο και γυαλί, που οδηγεί στον επάνω όροφο του σπιτιού και στο γραφείο. Στην κορυφή των σκαλοπατιών, ένας φεγγίτης βοηθά στο να «πλημμυρίσει» ο κάτω χώρος με φυσικό φως.

οικογενειακό

Φωτογραφίες: Justin Foulkes

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE