Quantcast

Εντυπωσιακή, minimal κατοικία με πολλά επίπεδα στο εσωτερικό της

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Rolf Ockert Design ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός minimal σπιτιού στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το οποίο κρύβει τους χώρους του σε ξεχωριστά επίπεδα.

Στο εσωτερικό, το σπίτι δεν οδηγεί αυτόματα στους χώρους, αλλά ένας μικρός διάδρομος με πόρτες οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα και στο μπάνιο. Το υπνοδωμάτιο διαθέτει ξύλινους τοίχους και ενσωματωμένα κομοδίνα και σε συνδυασμό με το γκρι κρεβάτι, αναδίδει μια αίσθηση πολυτέλειας. Στο κυρίως μπάνιο, οι φωτεινοί, λευκοί τοίχοι έχουν συνδυαστεί με ξύλινα στοιχεία, ενώ η λευκή, αυτόνομη μπανιέρα είναι το σημείο εστίασης. Οι σκάλες με τη γυάλινη κουπαστή και το φεγγίτη, οδηγούν στο πιο κάτω επίπεδο του σπιτιού. Η τραπεζαρία βρίσκεται ακριβώς έξω από την κουζίνα και τα ντουλάπια από ξύλο συνεχίζουν, μέχρι να καταλήξουν σε ένα μεγάλο μπουφέ. Οι συρόμενες, γυάλινες πόρτες στην τραπεζαρία οδηγούν σε ένα μπαλκόνι με χτιστό μπάρμπεκιου.

Ακόμη πιο κάτω, σε ένα άλλο επίπεδο του σπιτιού, υπάρχουν και άλλες σκάλες με φεγγίτη. Πριν το χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού, ένα μεγάλο γραφείο με ένα ενσωματωμένο, ξύλινο γραφείο προσφέρει θέα στο κεντρικό σαλόνι. Στο πιο χαμηλό επίπεδο βρίσκεται ένα μεγάλο σαλόνι, τοποθετημένο σε έναν υπερυψωμένο χώρο. Ένα μεγάλο έργο τέχνης κρέμεται στον τοίχο και τα φώτα που μοιάζουν με γλυπτά, είναι τοποθετημένα ακριβώς πάνω από τον καναπέ και τις πολυθρόνες. Τέλος, ένας υπαίθριος χώρος υπάρχει έξω από το σαλόνι.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR