Σύγχρονη επέκταση προστίθεται σε εξοχικό σπίτι του 1910

Oι Luigi Rosselli Architects σχεδίασαν μια σύγχρονη επέκταση γι’ αυτό το εξοχικό σπίτι, που χτίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Μια βεράντα στην πλευρά του σπιτιού επεκτάθηκε για να γίνει γκαράζ, ενώ προστέθηκαν μια πισίνα και χώροι διαβίωσης. Η διώροφη, σύγχρονη επέκταση διαθέτει μια περιμετρική πισίνα και επιτρέπει στο νερό να είναι η κύρια εστίαση, που ενώνει τα δύο ξεχωριστά τμήματα του σπιτιού. Επιπλέον, εμπεριέχει καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα στον κεντρικό όροφο που οδηγεί στην αυλή, ενώ τα υπνοδωμάτια στον επάνω όροφο διαθέτουν χειροκίνητα ρολά για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Υπάρχει ένα ανοιχτό εσωτερικό σχέδιο, με το σαλόνι να βλέπει προς την πισίνα. Η τραπεζαρία είναι τοποθετημένη στο χώρο με ένα υπέροχο φωτιστικό από πάνω της και μεγάλες κουρτίνες σε σχήμα «S» κυματίζουν στους τοίχους.

Στην άλλη άκρη του δωματίου υπάρχει η ξύλινη και λευκή κουζίνα, με ένα γυάλινο παράθυρο. Ο σχεδιασμός της νησίδας της κουζίνας εξομοιώνει τις προβολές του πρώτου ορόφου, που φαίνονται απ’έξω. Τα δρύινα δάπεδα τοποθετούνται στο ίδιο επίπεδο με τα κουφώματα και τα οποία παρέχουν ανεμπόδιστη θέα στην πισίνα. Εκεί, πλακάκια μωσαϊκού γυαλιού δίνουν μια φυσική λάμψη στο νερό.

Μια λευκή, ξύλινη, σπειροειδής σκάλα συνδέει το παλιό σπίτι με τη νέα προέκταση. Ο λευκός γύψος καλύπτεται με σμάλτο για να προστατεύσει το χρώμα από τα δακτυλικά αποτυπώματα των παιδιών. Τέλος, από την πλευρά των σκαλοπατιών βρίσκεται ένας τοίχος που ενδείκνυται για την αποθήκευση κρασιού.

     

Φωτογραφίες: Justin Alexander

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE