Επέκταση εξοχικού στη Σκωτία υιοθετεί industrial αισθητική

Αυτή η μικρή επέκταση σε ένα εξοχικό σπίτι στην ύπαιθρο της Σκωτίας, σχεδιάστηκε από το studio αρχιτεκτονικής Sutherland & Co, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να φιλοξενήσουν την οικογένειά τους. Με τα τοιχώματα που καλύπτονται από βότσαλα και το εσωτερικό του γεμάτο φως, η απλή επέκταση ονομάστηκε Sydserf και γειτνιάζει με μια μονοκατοικία του East Lothian, ενός νομού στα περίχωρα του Εδιμβούργου.

Ο σχεδιασμός της επέκτασης προορίζεται για να ταιριάζει με το παλιό σπίτι που καλύπτεται από κεραμίδια, αλλά και για να αποκτήσει ταυτότητα. Για να το πετύχουν αυτό, αντέγραψαν την κλίμακα και τις αναλογίες του υπάρχοντος αετώματος, όμως χρησιμοποίησαν εντελώς διαφορετικά υλικά και σύγχρονα τζάμια. Κι ενώ το παλιό σπίτι έχει μόνο ένα όροφο, η επέκταση έχει δύο επίπεδα που κρέμονται κάτω από τη γωνιακή οροφή της. Περιλαμβάνει ένα καθιστικό διπλού ύψους, ξεχωριστό λόμπι εισόδου, δωμάτιο με κουκέτες, ανυψωμένη πλατφόρμα ύπνου και μπάνιο.

Οι εξωτερικοί τοίχοι και η οροφή του κτιρίου είναι επενδυμένοι από ξύλο κέδρου. Μια πιο ανοιχτή παλέτα επελέγη για το εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των εκτεθειμένων δαπέδων από μπετόν, των γυαλισμένων τοίχων από σοβά και των ασβεστωμένων ξύλινων κουφωμάτων. Μια μεγάλη περιοχή υαλοπινάκων συνδέει το χώρο με το αίθριο μπροστά από το κτίριο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να καθίσουν έξω και να απολαύσουν τη θέα της υπαίθρου. Υπάρχουν επίσης φεγγίτες, που επιτρέπουν το φως της ημέρας να διεισδύει στην περιοχή του ντους και στην πλατφόρμα ύπνου. Άλλες ιδιόρρυθμες προσθήκες περιλαμβάνουν μια σκάλα που οδηγεί στον επάνω όροφο, κρεμαστά φώτα με πολύχρωμα λουριά και ένα ξύλινο κάθισμα.

  

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE