Quantcast

Dirt’idee #11 από τη Μαριτίνα Χαλβατζή

Dirt’idee: Κάθε εβδομάδα, η Dirty Maritini – style blogger στο dirtymaritini.com – ανακαλεί τα 5 πράγματα που της κέντρισαν το ενδιαφέρον και τα παραθέτει στο didee.gr, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Κείμενο και εικαστικό: Μαριτίνα Χαλβατζή (@dirtymaritini)

 

1. Το νέο e-shop της Ιωάννας Κουμπέλα (ioannakourbela.com)

Ο οίκος Ioanna Kourbela γνωστός για τις εμπνευσμένες και αέρινες δημιουργίες του, που εξάγει την ελληνικότητα παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει το νέο της e-shop.

Η δημιουργός που το 2003 ίδρυσε το ομώνυμο της brand,  λανσάρει μια απόλυτα σύγχρονη πλατφόρμα, δίνοντας την ευκαιρία στο brand να συνδεθεί άμεσα και γρήγορα με τον καταναλωτή του.

Το ioannakourbela.com διαθέτει τις ολοκληρωμένες συλλογές του brand για το φετινό καλοκαίρι.

Από την επίσημη συλλογή της, SS17 ANAVASSIS και τη συλλογή για τη σειρά Ioanna Kourbela BASICS με τίτλο SS17 Shades of Summer, μέχρι την ανδρική της σειρά Ioanna Kourbela MEN και την παιδική σειρά Ioanna Kourbela KIDS, η σχεδιάστρια με όχημα της το worldwide shipping, αποκτά πλέον τη δυνατότητα να “ταξιδέψει” σε ολόκληρο τον κόσμο.

2. Η χειμερινή συλλογή παπουτσιών του οίκου Pedro Garcia (pedrogarcia.com)

Για τη νέα χειμερινή συλλογή του για το ᾽17, ο Pedro Garcia μας «αφηγείται»  μια σειρά από σατέν ιστορίες. Το γυαλιστερό, πολυτελές ύφασμα που πλέον έχει γίνει σήμα κατατεθέν του ισπανικού οίκου πρωταγωνιστεί και αυτή τη φορά «ντύνοντας» ψηλοτάκουνα πέδιλα, 80᾽ς γόβες και φλατ loafers. Είτε στην φθαρμένη είτε στην πιο high end εκδοχή του, το σατέν μονοπωλεί και φέτος το ενδιαφέρον μας και μας ταξιδεύει μέχρι τη μακρινή Ισπανία προετοιμάζοντάς μας ομαλά για έναν απαράμιλλα κομψό χειμώνα.

3. Η άφιξη των φυτικών καλλυντικών ORIGINS στην Ελλάδα

Μία νέα άφιξη από τον διεθνή κόσμο των καλλυντικών ήρθε να ταράξει τα νερά στην ελληνική ομορφιά. Ο λόγος για την ORIGINS, μία πρωτοποριακή εταιρεία καλλυντικών, που ενσωματώνει την φύση στις σειρές της, προσεγγίζοντας την ομορφιά με έναν δικό της τρόπο.

Ο πυρήνας της ORIGINS βρίσκεται στην ανακάλυψη. Οι τάσεις, οι παραδόσεις και η τεχνολογία από όλο τον κόσμο τροφοδοτούν την δεξαμενή της έμπνευσης του brand, που ταξιδεύει διαρκώς στα πέρατα της Γης σε αναζήτηση φυτών ύψιστης ποιότητας και κορυφαίων συστατικών από τη θάλασσα και το υπέδαφος. Γυρίζοντας τον κόσμο ανακαλύπτει τα ωφέλιμα συστατικά που μπορούν να λύσουν παλιά και νέα προβλήματα της επιδερμίδας, δημιουργώντας αποτελεσματικά προϊόντα με τόσο απολαυστική αίσθηση, που σχεδόν εθίζεσαι σ΄ αυτά.

Τα φυσικά προϊόντα Origins διατίθενται στα καταστήματα Sephora και online στο www.sephora.gr.

4. H νέα χειμερινή εκδοχή της πολυαγαπημένης Love Bag της Pinko για τον χειμώνα του ᾽17

Η Fall/Winter 2017-18 collection της εταιρείας Pinko έρχεται με διευρυμένη την γκάμα της λατρεμένης Love Bag. Η it-bag της Pinko εμπλουτίστηκε με ρομαντικές λεπτομέρειες, φλοράλ τυπώματα, αστέρια και χάντρες και άφησε την δαντέλα και τα καρφιά να της χαρίσουν rock εσάνς. Μαζί με το denim, το δέρμα και ζακάρ υφάσματα η καινούρια Love ακολουθεί τις κατευθύνσεις μιας συλλογής γεμάτης με rock, underground  techno, pop και couture στοιχεία.

5. To Project #1orange1tree του Cointreau

Με στόχο να υποστηρίξει την τοπική κοινωνία της περιοχής της Σενεγάλης, η Αrtistic Director του Cointreau, Laetita Casta, σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα και δημιουργό του “One Heart One Tree”, Naziha Mestaoui, δημιούργησαν το project #1orange1tree.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αναδάσωσης με σκοπό να συμβάλλει στην αποκατάσταση της τοπικής βιοποικιλότητας της Σενεγάλης, δίνοντας τη δυνατότητα στα χωριά της περιοχής, να διευρύνουν την καλλιεργητική τους επιφάνεια, και να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα τους.

Τα βήματα είναι απλά: 1) βγάζεις μια φωτογραφία με ένα πορτοκάλι, 2) την ανεβάζεις στο Instagram, χρησιμοποιώντας το hashtag #1orange1tree, 3) κάνεις mention μια φίλη / φίλο σας παροτρύνοντας τους να κάνουν το ίδιο και να ενισχύσουν το σκοπό.  Για κάθε post το Cointreau, θα φυτέψει μια πορτοκαλιά στη Σενεγάλη.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR