Quantcast
hortus sanitatis

Το limited edition της Gucci με τίτλο “Hortus Sanitatis”

Το νέο, limited edition βιβλίο του οίκου Gucci με τίτλο Hortus Sanitatis (=Κήπος Υγείας, στα Λατινικά) πήρε το όνομά του από την πρώτη εγκυκλοπαίδεια φυσικής ιστορίας, που δημοσιεύθηκε το 1485 στη Γερμανία. Το κάλυμμά του είναι ανοιχτό μπλε με λεπτομέρειες από φύλλο χρυσού, ενώ οι σελίδες παρουσιάζουν μια σειρά ασπρόμαυρων αλλά και έγχρωμων φωτογραφιών. Μέσω αυτών προβάλλεται η συλλογή pre-fall collection, σε λήψεις που τραβήχτηκαν σε ιστορικές τοποθεσίες γύρω από τη Ρώμη.

Γνωστός για την ικανότητά του να απαθανατίζει υποκουλτούρες όπως η punk σκηνή και τα συγκροτήματα Siouxie και The Ramones, ο φωτογράφος Derek Ridgers ανέλαβε το project. Φωτογράφισε λοιπόν τις καλύτερες στιγμές του φημισμένου καλλιτεχνικού διευθυντή της Gucci, Alessandro Michele.

Το βιβλίο περιορίζεται σε 1.000 μόνο αντίτυπα και θα έρθει σε μια κόκκινη σακούλα από βαμβάκι με ένα κρανίο και οστά. Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου στο Dover Street Market London. Οι οπαδοί της Gucci θα βρουν επίσης το βιβλίο στο colette ή το COMME des GARÇONS Trading Museum. Μην παραλείψετε να εξασφαλίσετε ένα αντίγραφο αυτού του βιβλίου το οποίο διατίθεται στην τιμή των £ 75 GBP (περίπου 85 ευρώ).

More Stories
DSC8077 copy 2 (1)
The C Edition “Cruise” Collection S/S 2024
DIDÉE.GR