Λιτότητα και βραχώδες τοπίο για μια παράκτια κατοικία στη γαλλική ριβιέρα

Λαμβάνοντας μια αναπαλαίωση, η πρώην αλυσίδα αλιείας στην ακτή της Γαλλίας μετατράπηκε στην παράκτια κατοικία Viking Summer House. Παρόλο που οι κανονισμοί κατασκευής διατήρησαν το μέγεθος και το σχήμα της δομής αμετάβλητα, η οροφή και η εξωτερική πρόσοψη αναβαθμίστηκαν με γαλβανισμένο μέταλλο. Το εσωτερικό αποτελείται μόνο από τα βασικά στοιχεία, δηλαδή μια κουζίνα, ένα σαλόνι και μια τραπεζαρία.

Για να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο χώρος, το εξωτερικό, υπαίθριο ντους τοποθετήθηκε δίπλα στην παραλία. Μαζί με μερικά μεγάλα, συρόμενα παράθυρα, μπορεί κανείς να απολαύσει την παράκτια τοποθεσία και από μια εξωτερική ταράτσα, φτιαγμένο από το φυσικό, βραχώδες τοπίο.

Φωτογραφίες: Jules Couartou / Freaks Architecture

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE