Κατοικία επενδύεται από ξύλινο πλαίσιο και διαθέτει αόρατη είσοδο

Οι σχεδιαστές του Birdseye Design ολοκλήρωσαν το Woodshed, ένα σπίτι που βρίσκεται στους πρόποδες των Green Mountains, στο Vermont. Το μοντέρνο κτίσμα είναι επενδυμένο με ένα πλαίσιο που αποτελείται από ξύλο, έτσι ώστε να διατηρεί τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Η μπροστινή είσοδος είναι κρυμμένη μέσα στο πλαίσιο, γεγονός που την καθιστά σχεδόν αόρατη. Γι’ αυτό και ένα μικρό πέτρινο μονοπάτι δείχνει το δρόμο προς την είσοδο.

Το εκ νέου διαμορφωμένο ξύλο που πλαισιώνει το εξωτερικό του σύγχρονου σπιτιού και συνεχίζεται στο εσωτερικό του. Απέναντι από την είσοδο βρίσκεται μια πόρτα που οδηγεί στον υπαίθριο χώρο με έναν καναπέ, μια-δυο πολυθρόνες και ένα υπαίθριο firepit. Από εκείνη την οπτική γωνία του σπιτιού, μπορείτε να δείτε τα δύο διαφορετικά τμήματα του σπιτιού που χωρίζονται από την είσοδο.

Από τη μια πλευρά, υπάρχει μια αίθουσα ψυχαγωγίας και παιχνιδιών με ένα μπαρ και ένα διπλής όψης τζάκι. Υπάρχει επίσης ένα καθιστικό με γωνιακό καναπέ, που αναδιαμορφώνεται στο χώρο. Τα μαύρα πλαισιωμένα παράθυρα επιτρέπουν να μπαίνει άπλετο φυσικό φως στο δωμάτιο, ενώ παράλληλα παρέχουν θέα στο τοπίο. Στο άλλο άκρο του σπιτιού, υπάρχει ένα άλλο σαλόνι, που διαθέτει ένα κρεμαστό τζάκι. Εκεί περιλαμβάνονται επίσης δύο κρεβατοκάμαρες με δικό τους μπάνιο, καθώς και μια κουζίνα.

Φωτογραφίες: Jim Westphalen

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE