Πολωνία: Μπρουταλισμός, σκούρο ξύλο και αυστηρές γραμμές σε διαμέρισμα

Η πολωνική αρχιτεκτονική εταιρεία Metaforma σχεδίασε ένα διαμέρισμα στο Poznan, διατηρώντας μια παλέτα σε γκρι χρωματισμούς και ξύλο. Δημιουργώντας μια brutal εμφάνιση, η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος με απλή δομή και με μια μινιμαλιστική επιλογή χρωμάτων και φυσικών υλικών.

Το διαμέρισμα διαθέτει έναν κύριο όροφο, με καθιστικό, κουζίνα, υπνοδωμάτιο και μπάνιο. Στον επάνω όροφο, υπάρχει μια σοφίτα που χρησιμεύει ως γραφείο. Μια ξύλινη κονσόλα ψυχαγωγίας βρίσκεται στο σαλόνι, ενώ ένας τοίχος από μπετόν φέρει ενσωματωμένο φωτισμό μαγνητίζοντας το βλέμμα προς το ψηλό ταβάνι.

Σκούροι γκρι τοίχοι και ντουλάπια έχουν συνδυαστεί με τα γυαλιστερά, μαύρα σκεύη και τα ξύλινα στοιχεία, για μια σύγχρονη εμφάνιση. Το σκούρο ξύλο εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό υλικό και για τη συρόμενη πόρτα του μπάνιου. Εκεί, έχει χρησιμοποιηθεί κρυφός φωτισμός στο πάτωμα, δημιουργώντας μια απαλή λάμψη στο σκοτεινό δωμάτιο. Τα λευκά πλακάκια και ο καθρέφτης βοηθούν στην αντανάκλαση του το φωτός σε όλο το χώρο.

Δίπλα στο μπάνιο βρίσκεται η κρεβατοκάμαρα, πίσω από μια άλλη ξύλινη πόρτα στην ίδια απόχρωση. Εκεί, ο τοίχος διατηρείται στο σκούρο γκρι του τσιμέντου, ταιριάζοντας απόλυτα με τον τοίχο του σαλονιού. Το επίσης γκρίζο πλαίσιο και κεφαλάρι του κρεβατιού συνδυάζονται με το σκοτεινό δάπεδο αλλά και με την οροφή. Συνολικά, πρόκειται για αρμονική κατοικία με εξαιρετικά προσεγμένες λεπτομέρειες σχεδιασμού και μιιμαλιστικής διακόσμησης.

 

Φωτογραφίες: Krzysztof Strazynski
Αρχιτέκτονες: Anka Topolska, Dominik Kolenda, Paulina Wieczorek, Magdalena Sawicka

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE